Van Holsbeeck: "Een transfer in januari moet onmiddellijke meerwaarde zijn"

Anderlecht realiseerde in het vorige boekjaar een winst van 3,5 miljoen euro. Dit seizoen kan opnieuw winstgevend zijn, met de verkoop van Mitrovic en Mbemba aan Newcastle. In die positieve financiële situatie heeft Anderlecht geen intenties om spelers te laten gaan in januari.


Onder meer Youri Tielemans en Dennis Praet worden het hof gemaakt door een aantal buitenlandse clubs. "We verkopen niet in januari", trapt manager Herman Van Holsbeeck de bal terug in Het Laatste Nieuws. 
"Met Dennis Praet moeten we naar het einde van het seizoen wel naar een transfer toewerken, want hij heeft dan nog maar één jaar contract. Anders zit hij in een sterkere positie dan wij."


Misschien vertrekt er in januari toch iemand. Guillaume Gillet sloeg al een aanbieding uit Amerika af en wordt bij meerdere Franse eersteklassers genoemd. Na dit seizoen zou hij transfervrij kunnen vertrekken.
Als Guillaume Gillet vertrekt - hij kreeg een contractverlenging voor een jaar aangeboden - gaat Anderlecht op zoek naar een vervanger. "Misschien doen we ook iets vooraan", stelt Van Holsbeeck. "Maar als we iets halen, zal dat hoe dan ook een onmiddellijke meerwaarde moeten zijn voor de ploeg."Thorgan Hazard werd de afgelopen weken gelinkt aan Anderlecht, maar Van Holsbeeck is duidelijk. "Onhaalbaar voor ons", aldus de manager. Dan maar mikken op jongens als Mehdi Carcela en Massimo Bruno? "Er liggen meerdere namen op mijn bureau." Of Milos Kosanovic? De Serviër van KV Mechelen wordt gezien als de opvolger van Olivier Deschacht. "Wel, Deschacht zijn contract loopt in juni af en we gaan praten. Nuytinck is er ook nog, waardoor Kosanovic in januari geen prioriteit is. Hij is wel een sterke speler."Paars-wit wil ook volop verder inzetten op de jeugd"De voorbije jaren stond het water bijna aan onze mond. Het geld dat we hadden, hadden we nodig voor de eerste ploeg. Nu hebben we een potje waarmee we iets kunnen realiseren wat ik als manager altijd heb willen doen", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "In overleg met Jean Kindermans (hoofd opleidingen) en de verantwoordelijke van de scouting hebben we beslist om twee of drie jonge spelers te halen die we intensief hebben kunnen volgen op het WK -17 in Chili. Dat zijn grote talenten die in potentie later voor veel geld kunnen verkocht worden aan clubs uit de Premier League. Maar als je geen geld hebt, kan je die buitenlandse toptalenten niet halen. Nu kunnen we dat wel. Als we nu nog kampioen kunnen worden, worden onze cijfers volgend jaar zelfs exceptioneel."Herman Van Holsbeeck steekt zijn bewondering voor Olivier Deschacht niet onder stoelen of banken. De manager van Anderlecht is erg positief over zijn ouderdomsdeken in de ploeg.
“Iemand als Olivier Deschacht, voor wie we jarenlang een andere linksachter gehaald hebben, is week in week uit een voorbeeld voor de rest. Doorheen de jaren is mijn bewondering voor Olivier gegroeid”, aldus Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. “Zoals hij vandaag nog speelt, zeg ik: ‘We gaan die gast belonen met nog een jaar extra’. Ik heb tegen zijn entourage gezegd: ‘Blijf rustig, we doen het op het gepaste moment’.”
Het seizoen van Youri Tielemans loopt met ups en downs. De middenvelder begon uitstekend en ontpopte zich tot sterkhouder op het middenveld van paars-wit, maar kende nadien een dipje en belandde naast de ploeg. Nu hij opnieuw een kans krijgt, slaagt Tielemans er niet altijd in om iedereen te overtuigen.
Toch azen vele clubs op het grote talent van Anderlecht. Atlético Madrid zou hem komende winter al willen halen naar Spanje. Ook PSG denkt nadrukkelijk aan de Belg. Of het echt zo ver zal komen, valt af te wachten. "Men vergeet vaak hoe oud hij is. Hij is nog geen complete voetballer. Ook Kompany heeft een moeilijke periode bij ons gehad", zegt Herman Van Holsbeeck in La Dernière Heure. "Youri weet ook dat hij momenteel nog niet speelt alsof hij bij een grote buitenlandse club zit. Hij heeft nog tijd nodig en dat weet ook zijn entourage goed."Matias Suarez is weer terug van weggeweest bij Anderlecht. De Argentijn heeft zich teruggeknokt na enkele moeilijke jaren vol blessureleed. Manager Herman Van Holsbeeck blijft er nog rustig bij. Zo krijgt de Argentijn, wiens contract in 2017 eindigt, nog geen nieuw aanbod. "We verlengen zijn contract nog niet, want Mati moet nog iets meer tonen. Eigenlijk moet hij vooral de trainer en zijn vrouw Magali bedanken. De coach voor zijn geduld en zijn vrouw omdat ze hem regelmatig wakker schudde toen hij zijn carrière niet meer zag zitten. Magali heeft pit. Nu komt er ook nog beloftencoach Nicolas Frutos bij die weet wat het is om terug te knokken na een blessure. Aan die vriend heeft Suarez ook steun", klinkt het in Het Nieuwsblad. De Argentijn was de voorbije weken één van de lichtpunten bij RSCA. Zo wist hij tegen OH Leuven te flitsen en scoorde hij zijn eerste doelpunt in meer dan een jaar.In Het Nieuwsblad bevestigt Herman Van Holsbeeck nogmaals dat Vanden Borre absoluut weg moét. "Anthony is nu een verliespost. Daarom moeten we hem weer op de markt plaatsen als er niet direct een club is die hem wil kopen. Misschien kunnen we Vanden Borre beter verhuren." Maar wie weet blijft hij wel in de Jupiler Pro League. "Ja, er is interesse vanuit België", verrast Van Holsbeeck. "Maar met zijn reputatie gaat Anthony beter naar het buitenland. Weg van zijn vrienden."


Bram Nuytinck kreeg al te horen dat hij moet blijven. Voor spelers als Frank Acheampong en Fabrice N'Sakala is een transfer misschien toch bespreekbaar, want ze kwam (te) weinig aan spelen toe. Racing Genk toont belangstelling voor Ibrahima Conte.

vanholsbeeck

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...