Van Holsbeeck: "We moeten deze beslissing van de autoriteiten accepteren"

De wedstrijd van zondag tussen Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven zal zonder de aanwezigheid van supporters gespeeld worden. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck vindt dit uiteraard een spijtige zaak, maar heeft vanzelfsprekend begrip voor de beslissing van hogerop. 


De burgemeester van Anderlecht heeft de beslissing genomen dat de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven mag doorgaan, maar dan wel zonder de aanwezigheid van fans in het Constant Vanden Stockstadion. "De beslissing is genomen door de autoriteiten. We zitten momenteel in een situatie waar we deze beslissing moeten accepteren", zegt Van Holsbeeck bij RTBF. 


"Dit is een unicum voor de club", gaat Herman Van Holsbeeck verder over de beslissing van komende zondag. "De maatregel heeft ernstige gevolgen: niet alleen sportief is dit vervelend, ook commercieel lijden we schade en voor onze supporters is dit een streep door de rekening. We hopen met z’n allen dat de dreiging snel verdwijnt, zodat we ons leven snel weer kunnen oppikken", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. Inmiddels is men bij Anderlecht vertrokken naar Monaco en ook voor die match kan de Brusselse club niet rekenen op zijn eigen fans.


"Club Brugge is ook verplicht om de wedstrijd tegen Napoli achter gesloten deuren af te werken. Laten we duidelijk zijn: de veiligheid is veel belangrijker dan een voetbalwedstrijd. De autoriteiten zijn beter geplaatst dan ons om hier een beslissing over te nemen, dus wij moeten gewoon hun beslissingen aanvaarden", besluit de RSCA-manager.

Voetbalprimeur

vanholsbeeck leuven ohl

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...