Van Holsbeeck: "We moeten deze beslissing van de autoriteiten accepteren"

De wedstrijd van zondag tussen Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven zal zonder de aanwezigheid van supporters gespeeld worden. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck vindt dit uiteraard een spijtige zaak, maar heeft vanzelfsprekend begrip voor de beslissing van hogerop. 


De burgemeester van Anderlecht heeft de beslissing genomen dat de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven mag doorgaan, maar dan wel zonder de aanwezigheid van fans in het Constant Vanden Stockstadion. "De beslissing is genomen door de autoriteiten. We zitten momenteel in een situatie waar we deze beslissing moeten accepteren", zegt Van Holsbeeck bij RTBF. 


"Dit is een unicum voor de club", gaat Herman Van Holsbeeck verder over de beslissing van komende zondag. "De maatregel heeft ernstige gevolgen: niet alleen sportief is dit vervelend, ook commercieel lijden we schade en voor onze supporters is dit een streep door de rekening. We hopen met z’n allen dat de dreiging snel verdwijnt, zodat we ons leven snel weer kunnen oppikken", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. Inmiddels is men bij Anderlecht vertrokken naar Monaco en ook voor die match kan de Brusselse club niet rekenen op zijn eigen fans.


"Club Brugge is ook verplicht om de wedstrijd tegen Napoli achter gesloten deuren af te werken. Laten we duidelijk zijn: de veiligheid is veel belangrijker dan een voetbalwedstrijd. De autoriteiten zijn beter geplaatst dan ons om hier een beslissing over te nemen, dus wij moeten gewoon hun beslissingen aanvaarden", besluit de RSCA-manager.

Voetbalprimeur

vanholsbeeck leuven ohl

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...