Kara: "Wil Proto zeggen dat we niet verdedigen"

Na het duel tegen Standard haalde Anderlecht Silvio Proto hard uit naar zijn ploegmaten. "De verdediging was veel te braaf. Ze mogen mij ook eens uitleggen waarom ze zo weinig gelopen hebben tijdens de match", zei de doelman weliswaar in de hitte van het moment net na de nederlaag in Luik. De spelers slaan terug: "Zulke dingen zeg je niet."De uitspraken van Silvio Proto hebben voor een relletje gezorgd in de kleedkamer van Anderlecht. Proto wees na de klassieker tegen Standard met een beschuldigende vinger naar zijn ploegmaten.
"Tielemans zegt dat het duel tegen Tottenham (donderdag) geen excuus mag zijn voor onze zwakke prestatie?Dan moet hij mij eens uitleggen waarom we niet meer gelopen hebben tijdens de match. En als je kijkt naar de verdediging... veel te braaf. De Standard-spelers tackelden en gooiden zich volledig in de strijd, wij totaal niet."


Kara en Najar werden na de wedstrijd geconfronteerd met de uitspraken van Proto. "Wil dat zeggen dat we niet verdedigen?", zegt Kara in La DerniŤre Heure. "Wie heeft de beste verdediging van BelgiŽ? Anderlecht inderdaad, want we hebben het minst aantal goals geslikt (11,)", verdedigt Kara (foto) zichzelf en zijn collega-verdedigers.
"Het klopt dat we niet alles gegeven hebben. Maar vermoeidheid, tactiek en scheidsrechter mogen geen excuus zijn."


Ook Najar was "not amused" door de uithaal van Proto. "Zulke dingen zeg je niet. We zijn een ploeg. We verliezen samen en winnen samen. Soms moeten we minder praten en meer spelen."

kara najar proto

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...