Kindermans: "Het ergste wat Lukebakio nu kan doen is beginnen zweven"

Zondag zagen de fans van Anderlecht een mogelijk nieuwe publiekslieveling aan het werk. Dodi Lukebakio heeft immers alles wat de stijl van het huis inhoudt, inclusief dat tikje nonchalance waardoor men hem beter met de voeten op de grond houdt.


Lukebakio heeft techniek, dribbelt vlotjes drie man, kan scoren en kan een assist geven. Waarom zat die jongen dan al niet langer bij de A-kern vraagt u zich af? Wel, Hasi had wel gelijk toen hij hem terug naar de beloften stuurde, want Lukebakio moest geconfronteerd worden met de realiteit van profvoetbal.
Als 13-jarige bij Brussels zat de 'Afrikaanse mentaliteit' er al redelijk goed ingebakken. Dat bevestigt zijn toenmalige trainer Thierry Cabeke: "Als je tegen hem een bepaald uur zei, verscheen hij wel ergens rond dat uur ja", lacht Cabeke. "Bij de jeugd lukt dat nog, maar bij Anderlecht ligt dat anders."
Binnen de club is iedereen overtuigd van het talent van Lukebakio, maar willen ze hem ook met de voeten op de grond houden. "Het ergste dat hij nu kan doen, is beginnen zweven", aldus Jean Kindermans, hoofd van de technische opleidingen.Van Besnik Hasi weten we dat hij fan is van Lukebakio, die als slangenmens zich voorbij een paar verdedigers kan slingeren. Hasi zoekt in zijn kern naar zo'n type, iemand die onvoorspelbaar is.
"Die techniek zit er in van bij de jeugd. Hij had magere benen, maar dat had Rensenbrink ook hé", knikt Cabeke. "Ik herinner me verschillende keren waarbij hij de bal losjes in de haak trapte als 12-jarige.""Het is een speler met bijzonder veel talent en die op zijn instinct voetbalt. Hij heeft veel persoonlijkheid en hij kan zijn tegenstander op verschillende manieren verslaan. Hij kan het spel versnellen, is goed met bal aan de voet en dat zowel links als rechts. Hij kan een gesloten verdediging uit verband voetballen", zegt T2 Mohamed Ouahbi . "Technisch is hij sterk en hij is zeer beweeglijk. Een onvoorspelbare speler. Hij moet wel zijn positiespel bij balverlies nog verbeteren."


Voetbalkrant

lukebakio kindermans

Kara: "Onze manier van spelen is veranderd"
Hanni: "Helaas was de laatste pass niet precies genoeg"
Vanhaezebrouck: "Henry snapt niet dat hij op de flank moet spelen"
Isaac Thelin scoort wel aan de lopende band
Vanhaezebrouck: "Ik had niet de indruk dat Teo intentie had om speler van Genk te raken"
Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk

Meer nieuws...