Kara: "Voor Gent wil ik nooit voetballen"

Kara Mbodji is met zijn 4,5 miljoen euro een peperdure transfer geweest voor Anderlecht, maar tegen Tottenham bewees hij donderdag wel dat hij zijn geld waard kan zijn. De Senegalees heeft wekenlang nee gezegd tegen interviews, maar Het Nieuwsblad kon hem nu toch overhalen.


Mbodji heeft lange tijd geweigerd om een interview te geven over zijn nieuwe club, maar hij vindt dat eerder logisch. "Praten, dat doe je pas als je gepresteerd hebt op het veld. Ondertussen voel ik me thuis bij Anderlecht en probeer ik een leider te zijn."
De keuze voor Anderlecht was in ieder geval zeer opvallend, want iedereen had verwacht dat Mbodji naar een grote competitie zou gaan. "Engelse clubs als Leicester waren ook nog geïnteresseerd, maar ik wilde geen degradatie riskeren. Hier speel ik Europees en voor de titel. Een stap hogerop kan later nog. Tenslotte ben ik nu een international en erg bekend in Senegal. Onlangs claimde een vrouw op twitter zelfs dat ze met mij getrouwd was, maar dat zette ik snel recht.”Wat weinig mensen wisten: Mbodji had net zo goed ergens anders kunnen zitten. In 2009 ging hij namelijk al testen bij AA Gent. “Elke avond zat ik alleen in mijn hotel, maar omdat ik medische tests aflegde, ging ik er toch van uit dat ik een contract zou krijgen. Alleen sprong de deal opeens af. Manager Michel Louwagie was op dat moment in hetzelfde hotel als ik, maar toen ik een uitleg eiste, was hij plots verdwenen. Onlangs gaf Louwagie wel aan mijn makelaar toe dat hij me toen had moeten vastleggen. Ik antwoordde: ‘Nu hebben ze spijt, maar Gent is de enige ploeg waar ik nooit meer voor wil voetballen.’ Michel Preud’homme krijgt wél een hand, want hem vond ik een toptrainer.”"Als verdediger spiegel ik me aan Pepe van Real Madrid, een keiharde winnaar. Soms voel ik dat aanvallers mij zelfs mijden. Misschien hebben ze schrik, maar ik doe gewoon mijn werk. De Premier League blijft natuurlijk mijn droom. In januari zat ik één uur voor de transferdeadline zelfs klaar om naar Engeland te vliegen, maar Genk weigerde toen finaal een bod van 5 miljoen euro plus bonussen van West Ham."
Uiteindelijk verkaste Kara deze zomer voor 4,5 miljoen naar Anderlecht. 


Voetbalprimeur

kara

Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden
Van Holsbeeck: "Wij hadden financieel betere aanbiedingen voor Tielemans"

Meer nieuws...