Jonge Belgen verdiend voorbij Honduras

De Belgische nationale voetbalploeg voor jongens tot 17 jaar heeft in zijn tweede groepswedstrijd op het WK in Chili met 2-1 gewonnen van Honduras.


De jonge Belgen waren heer en meester in het Estadio Fiscal in Talca en stonden bij rust 1-0 voor dankzij een treffer van Anderlecht-speler Jorn Vancamp (21.). Na de pauze kwamen de Hondurezen langszij via Leiva (49.), maar diep in de tweede helft frommelde PSV-speler Dante Rigo (78.) de verdiende 2-1 tegen de touwen.


Voor de selectie van coach Bob Browaeys was het de tweede wedstrijd in groep D. Zondag werd erg gevleid 0-0 gelijkgespeeld tegen Afrikaans kampioen Mali. Mali won woensdagavond met 2-1 van Ecuador, de opponent van de Belgen van zaterdag.


Om door te stoten naar de achtste finales moet België in de top twee van zijn groep eindigen of als één beste vier derdes van de zes groepen worden opgevist. De Belgen delen de leiding met Mali met 4 op 6, dan volgen Ecuador (3) en Honduras (0). Een gelijkspel tegen Ecuador is dus voldoende voor de volgende ronde.


België is er voor het eerst sinds het WK 2007 in Zuid-Korea bij. De Jonge Duivels plaatsten zich voor het WK na een knap EK in mei in Bulgarije, waar ze de halve finales bereikten.

vancamp

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...