Najar tot Nationale ploeg: "Ik heb familiale problemen die nu mijn aandacht vragen"

Andy Najar heeft een opmerkelijke beslissing genomen. De 22-jarige speler van Anderlecht heeft een open brief geschreven waarin hij vermeldt dat hij zich tijdelijk niet meer beschikbaar stelt voor de nationale ploeg van Honduras. Familiale problemen zouden aan de basis liggen van zijn beslissing. Dat melden Spaanse bronnen. In september liet Najar twee oefeninterlands met Honduras aan zijn neus voorbij gaan. De Hondurese bondscoach reageerde toen furieus in lokale media. Intussen legt Najar in een open brief uit waarom hij er toen niet bij was.


"Gezien de recente gebeurtenissen en misverstanden heb ik besloten deze brief te schrijven. Zoals jullie weten was ik er niet bij in twee oefenduels van Honduras. Er werd gespeculeerd dat druk van Anderlecht hier de oorzaak van was. Die geruchten kloppen niet. De club heeft me altijd professioneel en persoonlijk gesteund."


"Ik miste deze duels om persoonlijke redenen, maar ik wil niet verder in detail treden. Ik vraag de mensen van de bond en de media om begrip. Net als jullie heb ik nog een leven buiten mijn job. Ik heb familiale problemen die nu mijn aandacht vragen."


"Deze problemen zorgen ervoor dat ik nu niet optimaal kan presteren. Daarom heb ik besloten mijn plaats bij de nationale ploeg tijdelijk af te staan aan een andere speler. Aan een speler die de kleuren kan verdedigen zoals ik dat zou willen doen. Ik hoop dat mijn problemen in de nabije toekomst snel opgelost raken en ik vrij van alle kopzorgen me weer volledig kan inzetten voor de nationale ploeg. Honduras ligt me nauw aan het hart."VoetbalNieuws

najar

Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera
Engelse ref tegen Bayern
Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede

Meer nieuws...