Najar tot Nationale ploeg: "Ik heb familiale problemen die nu mijn aandacht vragen"

Andy Najar heeft een opmerkelijke beslissing genomen. De 22-jarige speler van Anderlecht heeft een open brief geschreven waarin hij vermeldt dat hij zich tijdelijk niet meer beschikbaar stelt voor de nationale ploeg van Honduras. Familiale problemen zouden aan de basis liggen van zijn beslissing. Dat melden Spaanse bronnen. In september liet Najar twee oefeninterlands met Honduras aan zijn neus voorbij gaan. De Hondurese bondscoach reageerde toen furieus in lokale media. Intussen legt Najar in een open brief uit waarom hij er toen niet bij was.


"Gezien de recente gebeurtenissen en misverstanden heb ik besloten deze brief te schrijven. Zoals jullie weten was ik er niet bij in twee oefenduels van Honduras. Er werd gespeculeerd dat druk van Anderlecht hier de oorzaak van was. Die geruchten kloppen niet. De club heeft me altijd professioneel en persoonlijk gesteund."


"Ik miste deze duels om persoonlijke redenen, maar ik wil niet verder in detail treden. Ik vraag de mensen van de bond en de media om begrip. Net als jullie heb ik nog een leven buiten mijn job. Ik heb familiale problemen die nu mijn aandacht vragen."


"Deze problemen zorgen ervoor dat ik nu niet optimaal kan presteren. Daarom heb ik besloten mijn plaats bij de nationale ploeg tijdelijk af te staan aan een andere speler. Aan een speler die de kleuren kan verdedigen zoals ik dat zou willen doen. Ik hoop dat mijn problemen in de nabije toekomst snel opgelost raken en ik vrij van alle kopzorgen me weer volledig kan inzetten voor de nationale ploeg. Honduras ligt me nauw aan het hart."VoetbalNieuws

najar

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...