Hasi: "Hebben de laatste drie matchen 31 kansen gecreŽerd"

Tien dagen had Besnik Hasi om zijn spelers - diegene die niet naar hun nationale ploeg moesten tenminste - mentaal op te lappen na de klap tegen KV Mechelen. En dat deed hij door vooral het positieve te benadrukken.


Hasi weet waar de werkpunten liggen, die zijn trouwens algemeen bekend. Het gebrek aan scorend vermogen is daarbij het belangrijkste. "We werken daar elke week aan. We hebben de laatste 3-4 matchen ook niet slecht gespeeld, behalve die eerste helft tegen Qarabag", aldus Hasi. 
Maar Hasi koos ervoor de positieve punten aan te halen. "We hebben de laatste week veel geanalyseerd. We hebben de laatste drie matchen 31 kansen gecreŽerd, die drie penalty's zelfs niet meegeteld. Dat moeten we onthouden. Eens die worden afgewerkt, zal het enkel crescendo gaan. Op training hebben we ook enkele oefeningen gedaan om het vertrouwen op te krikken. Ik probeer mijn spelers vertrouwen te geven, dan zullen doelpunten wel volgen. Er komt nu een belangrijke week aan, met drie zware wedstrijden. Ik zal tevreden zijn als we die drie wedstrijden winnen en het voetbal goed blijft", zegt Hasi.
Een ander werkpunt zijn die vervloekte strafschoppen. "We hebben er niet speciaal op getraind, maar de jongens die willen trappen trainen daar zelf elke week op. De ene zegt dat je erop kan trainen, de andere dan weer van niet."
Tegen Malinwa miste de ploeg van Besnik Hasi nog drie strafschoppen. "Ik zie het probleem niet echt, pas als jullie erover blijven doorbomen kan het een probleem worden zoals enkele jaren geleden", zegt Hasi. 
"Er verandert ook niets aan het lijstje met strafschopnemers", klinkt het bij Het Nieuwsblad. Na de drie gemiste penalty's ziet Hasi de volgende strafschop tegen de netten gaan. "De volgende strafschop gaat er gewoon in, daar ben ik zeker van", luidt het opvallend.Youri Tielemans is op de bank verzeild geraakt bij Anderlecht. Voor Besnik Hasi geen signaal naar zijn jonge middenvelder toe, gewoon een rustperiode omdat hij in een mindere periode zit.
Tielemans zal er binnenkort wel weer instaan. "Hij is hard blijven werken en hij blijft ťťn van de grootste talenten die ik ooit zag", aldus Hasi. "Hij heeft een mindere periode, net als vorig jaar. Maar toen is hij ook sterker teruggekomen en dat zal hij nu ook doen."
Bij de beloften trapte hij alvast een penalty binnen. Voor een Anderlecht-speler altijd goed nieuws. "Maar ik ben er zeker van dat hij de volgende penalty bij Anderlecht ook gewoon binnentrapt", verzekerde Hasi ons.Verder kan Hasi zondag waarschijnlijk rekenen op Dennis Praet. Het Nieuwsblad meldt dat de middenvelder sukkelt met de kniepees, maar dat hij wellicht fit raakt. Dat geldt niet voor de zieke Matias Suarez. De kans zou klein zijn dat de Argentijn de partij tegen Zulte Waregem haalt, wellicht wordt Ezekiel zijn vervanger.
hasi zulte

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern MŁnchen
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...