Youth League : Anderlecht makkelijk naar volgende ronde

RSC Anderlecht klopte in de terugwedstrijd van de eerste ronde van de UEFA Youth League SK Brann met 5-0. De heenwedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. Paars-wit kwalificeert zich zo voor de volgende ronde. Daar wacht de winnaar van het duel tussen Servette Genève en Villareal. 


De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd en kreeg verschillende mogelijkheden om de score te openen, maar doelman Pettersen was alert op de schoten van Bourard, Lukebakio en Loua. Na achttien minuten was Bourard opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn vluchtschot spatte uiteen op de onderkant van de lat. De bezoekers reageerden via aanvaller Omar, maar zijn kopbal ging over het doel van D’Alberto. Paars-wit bleef echter de gevaarlijkste ploeg, maar doelman Pettersen stond een goede wedstrijd te keepen. Hij stond pal op de pogingen van Loua en Azevedo. 


Op het half uur kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Dodi Lukebakio werd goed diep gestuurd en de aanvaller schoot de openingstreffer beheerst in doel. Even later ging een kopbal van kapitein Faes nipt over. Hierna kwam SK Brann wat meer opzetten en Lorentzen ging zijn kans vanuit een scherpe hoek, maar hij schoot het leer nipt voorlangs. Toch was het RSC Anderlecht dat vijf minuten voor de rust de score verdubbelde. Doelman Pettersen stopte het harde schot van Azevedo, maar Vancamp was goed gevolgd en tikte de 2-0 eenvoudig tegen de netten. 


Ook in de tweede helft kregen we éénrichtingsvoetbal te zien in het Astridpark. Vancamp ging zijn kans, maar hij schoot recht in de handen van doelman Pettersen. Op het uur legde Lukebakio, na een mooie individuele actie, goed terug tot bij Azevedo, die de 3-0 beheerst binnen schoot. Paars-wit had de wedstrijd volledig onder controle en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd diepte Vancamp met een lage schuiver de score nog wat uit. Diep in de blessuretijd schoot Bourard met een heerlijk afstandsschot de 5-0 eindcijfers op het scorebord. 


RSCA : D’Alberto Enzo, Faes Wout, Cools Kobe, Amrani Tony, Loua Mohamed, Bourard Samy, Azevedo Nelson (75’ Frank Mikal), Denayer Gilles (83’ Antoine Bernier), Lukebakio Ngandoli Dodi (71’ Ademoglu Alper), Mangala Orel & Vancamp Jorn 


Goals : 31' Dodi Lukebakio Ngandoli, 40' Jorn Vancamp, 59’ Nelson Azevedo, 83’ Jorn Vancamp & 92’ Samy Bourard

RSCA.be

youthleague brann

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...