Vandenbempt: "Anderlecht twee keer belachelijk gemaakt op een paar dagen"

Net als je denkt dat je alles al hebt gezien in het voetbal, dan begint Anderlecht penalty's te trappen en dan krijg je dat. Ik heb er maar één woord voor: dit is gewoon belachelijk.


Zo hebben de spelers van Anderlecht zich twee keer belachelijk gemaakt op een paar dagen. Want anders kan je die eerste helft en die nederlaag in de Europa League tegen Qarabag ook niet noemen.
Het straffe is: Anderlecht heeft blijkbaar geen tegenstander nodig om zichzelf in de problemen te brengen. Vorig seizoen was dat ook al vaak zo. Een resultaat helemaal op het einde van de wedstrijd weggegeven, Europees en in de competitie. Dit jaar is dat niet anders. Uiteindelijk is dat toch een kwestie van kwaliteit. Punt.


Het voetbal van Anderlecht was gisteren helemaal niet zo slecht, vorige week tegen STVV ook niet. Maar er zijn toch een paar problemen op Anderlecht.
Om te beginnen is er een probleem van mentaliteit en attitude en dat gaat terug op die match van donderdag. Ik zou zeggen dat dat al vele jaren lang het geval is. Elke trainer opnieuw krijgt daar in de totaliteit toch geen grip op.
Deze spelersgroep slaagt er blijkbaar niet in om elke keer scherp aan een wedstrijd te beginnen. En dan loop je achter de feiten aan.
Ik kreeg gisteren een beeld van de bank na die gemiste penalty's en daar werd wat om gelachen. Dat vind ik vreemd. Dan heb je toch niet goed begrepen waar het om draait in het profvoetbal.
En daarnaast kan Anderlecht een wedstrijd niet controleren en afmaken, elke keer opnieuw. Ook al is het voetbal goed. Het helpt overigens niet, als supporters al na tien minuten beginnen te fluiten, zoals gisteren.
In de zone van de waarheid loopt het wel pijnlijk fout. Als je dat allemaal ziet, dan vind ik het toch weer ongelooflijk dat de trainer weer onder vuur komt te liggen. Dat is helaas een van die vele domme wetten in het voetbal.

Sporza

vandenbempt mechelen

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...