Scherpe Van Holsbeeck: "Dat is mijn grootste ontgoocheling,we hadden Qarabag moeten wegblazen"

Herman Van Holsbeeck ontkent niet dat de nederlaag tegen Qarabag een mokerslag was voor Anderlecht. "Na de match dacht ik dat ons Europese avontuur bijna voorbij was, maar na de late gelijkmaker van Monaco is er nog altijd iets mogelijk. Al moeten we nu wel punten pakken op het veld van de sterkere ploegen."Hoe analyseert de Anderlecht-manager de wedstrijd? "We zijn pas in de tweede helft aan de match begonnen, maar een resultaat moet je vanaf de eerste minuut halen. Fysiek was er geen probleem, het ging gewoon over de mentaliteit. We proberen de beste omstandigheden aan onze spelers te geven, want iedereen wordt goed betaald en rijdt met een mooie wagen. Je kunt geklopt worden, als je vaststelt dat de uitvoeringssnelheid van de tegenstander te hoog ligt. Maar dit Qarabag hadden we eigenlijk bijna moeten wegblazen. Dat is mijn grootste ontgoocheling."


"Een match duurt 90 minuten", zegt Van Holsbeeck nog. "Iedereen moet beseffen dat hij met de juiste mentaliteit aan de wedstrijd moet beginnen. Ik heb dat ook al in de Belgische competitie gezien. Ik durf te zeggen dat wij de beste kern van BelgiŽ hebben. Maar de grootste tegenstander van Anderlecht is Anderlecht zelf. Voor de technische staf moet dit ongelofelijk frustrerend zijn, want ik weet wat zij er allemaal voor doen. Maar iedereen moet voor de spiegel staan en moet er misschien nog meer voor doen. Als je het shirt van Anderlecht draagt, dan heb je verantwoordelijkheden."Herman Van Holsbeeck deelde ook nog een sneer uit naar Bart Verhaeghe, de voorzitter van Club Brugge. Verhaeghe had onlangs verteld hoe hij de Club-spelers op scherp had gezet met een bezoekje in de kleedkamer. "Wat Anderlecht doet, zullen we niet aan de media vertellen", antwoordde Van Holsbeeck op de vraag of ook hij in de Anderlecht-kleedkamer een donderpreek zal geven.
"Als een voorzitter zich in de kleedkamer kwaad maakt en enkele dagen later een 5-0-nederlaag om de oren krijgt, dan is het beter om niet naar de kleedkamer te gaan. Wat we doen, vertellen we niet. Maar dat we de koppen bij elkaar zullen steken, is zeker."

Sporza

europaleague tottenham monaco qarabag vanholsbeeck

Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren

Meer nieuws...