Hasi: "Domineren en drie punten pakken"

Na de zwakke bekervertoning hopen Besnik Hasi en co op beterschap bij de thuismatch tegen Sint-Truiden. STVV is één van de revelaties en de coach van RSC Anderlecht is dan ook op zijn hoede. "Het is een gevaarlijke ploeg, met veel snelheid in de rangen", blikt Hasi vooruit bij Het Nieuwsblad. 


"Je mag hen geen ruimte geven, zij spelen zelf ook compact. Bovendien zijn ze dit seizoen nog aan het groeien: ook buitenshuis zijn ze sterker geworden", aldus Hasi, die de prestatie tegen Spouwen-Mopertingen schandalig noemde.  "In de drie wedstrijden van de voorbije week hadden wij telkens wel kunnen winnen", zo klinkt Hasi vrijdagmiddag al positiever. "En dat geeft toch ook wel vertrouwen. We hebben misschien wel eens een wedstrijd nodig waarin we domineren en de drie punten pakken."


Anderlecht kan ook terug rekenen op zijn vijf aanvallers: Okaka, Sylla, Suarez, Ezekiel en Leya Iseka. Van de twaalf goals werden er vijf door de spitsen gescoord: drie voor Sylla en twee voor Okaka, de rest staat nog droog. "In de breedte zijn we beter dan vorig seizoen, maar we hebben er geen één die er twintig zal maken zoals Mitrovic", aldus Besnik Hasi."Ezekiel was tegen Spouwen niet goed, maar hij viel wel twee-drie keer sterk in. Hij heeft nog niet veel kansen gekregen, maar hij komt er wel. Sylla is goed begonnen, maar viel geblesseerd uit. Mati heeft twee jaar amper gespeeld en hij gaat nog beginnen scoren. En Leya Iseka heeft het potentieel. Okaka en Suarez zijn geen spitsen die voor goals leven. Mati kan wel ploegmaats in stelling brengen. Bij vlagen zie je al dat zijn balaannames en dribbels terugkomen. De manier waarop hij woensdag Dendoncker wegstuurde bijvoorbeeld."Dat Anderlecht afhankelijk is geworden van zijn Italiaanse beer in de aanval, wil Hasi niet gezegd hebben. "Als volgende week Praet scoort, zijn we afhankelijk van hem. Dat is zever. Okaka is wel heel belangrijk om kansen te creëren, dat kan ik niet ontkennen. Daarom speelt hij ook altijd."

hasi stvv

Ghelamco: "Bod op Anderlecht verandert weinig aan plannen stadion"
KV Mechelen ontevreden over Silvère Ganvoula
Vanhaezebrouck: "Ik zag met Beric en Harbaoui gisteren twee goede spitsen op training"
Los Angeles FC hebben interesse in Trezeguet
"Fans spuwden en gooiden bier" toch moet Teo 1000 euro boete betalen
Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk

Meer nieuws...