Dendoncker: "Ik moet meer een smeerlapje zijn"

Met Leander Dendoncker heeft Anderlecht een groot goudhaantje in de rangen. De 21-jarige middenvelder is nu al belangrijk voor paars-wit. Toch probeert hij met beide voetjes op de grond te blijven.Amper een jaar geleden kende voetbalminnend België Dendoncker helemaal niet. "Er is veel veranderd", geeft de jongeling toe. "En het is niet altijd gemakkelijk om cool te blijven. Als voetballer word je overal herkend en je verdient veel meer dan een gemiddelde 21-jarige", zo bekent Dendoncker eerlijk.
Toch tracht de jonge Rode Duivel zijn beide voetjes op de grond te houden. "Ik probeer nederig te blijven. Het grootste deel van mijn loon stort ik op een spaarrekening", aldus Dendoncker in gesprek met Het Nieuwsblad. "En als mij gevraagd wordt om een voetbalkamp te bezoeken, dan doe ik dat. Ik weet zelf nog dat ik als 14-jarige ook eens met Mbark Boussoufa wilde praten toen ik arriveerde op Anderlecht."

Leander Dendoncker ziet nog een belangrijk werkpunt voor zichzelf bij Anderlecht. “Ik moet verbaler worden”, zegt de middenvelder in Het Nieuwsblad.
“Dat is nog één van mijn werkpunten. Op een veld moet ik een andere persoon zijn dan ernaast. ik moet ook meer een smeerlapje zijn. Niet zoals Diego Costa, die wild om zich heen schopt, maar meer zoals Simons of Hasi vroeger: eens een tik durven uitdelen”, aldus Dendoncker.


“Ik heb ondertussen begrepen dat er geen brave verdedigende middenvelders bestaan. En ten slotte probeer ik ook sneller en meer vooruit te voetballen.” Aldus Dendoncker, die zondag Sint-Truiden op bezoek ziet komen. "We hebben nu vooral nood aan een referentiematch die we winnen met goed voetbal en enkele goals verschil. Hopelijk zondag al tegen STVV", zegt hij.dendoncker

Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw
Bayern-fans protesteren tegen "geldwolven" Anderlecht
Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht

Meer nieuws...