Dendoncker: "Ik moet meer een smeerlapje zijn"

Met Leander Dendoncker heeft Anderlecht een groot goudhaantje in de rangen. De 21-jarige middenvelder is nu al belangrijk voor paars-wit. Toch probeert hij met beide voetjes op de grond te blijven.Amper een jaar geleden kende voetbalminnend België Dendoncker helemaal niet. "Er is veel veranderd", geeft de jongeling toe. "En het is niet altijd gemakkelijk om cool te blijven. Als voetballer word je overal herkend en je verdient veel meer dan een gemiddelde 21-jarige", zo bekent Dendoncker eerlijk.
Toch tracht de jonge Rode Duivel zijn beide voetjes op de grond te houden. "Ik probeer nederig te blijven. Het grootste deel van mijn loon stort ik op een spaarrekening", aldus Dendoncker in gesprek met Het Nieuwsblad. "En als mij gevraagd wordt om een voetbalkamp te bezoeken, dan doe ik dat. Ik weet zelf nog dat ik als 14-jarige ook eens met Mbark Boussoufa wilde praten toen ik arriveerde op Anderlecht."

Leander Dendoncker ziet nog een belangrijk werkpunt voor zichzelf bij Anderlecht. “Ik moet verbaler worden”, zegt de middenvelder in Het Nieuwsblad.
“Dat is nog één van mijn werkpunten. Op een veld moet ik een andere persoon zijn dan ernaast. ik moet ook meer een smeerlapje zijn. Niet zoals Diego Costa, die wild om zich heen schopt, maar meer zoals Simons of Hasi vroeger: eens een tik durven uitdelen”, aldus Dendoncker.


“Ik heb ondertussen begrepen dat er geen brave verdedigende middenvelders bestaan. En ten slotte probeer ik ook sneller en meer vooruit te voetballen.” Aldus Dendoncker, die zondag Sint-Truiden op bezoek ziet komen. "We hebben nu vooral nood aan een referentiematch die we winnen met goed voetbal en enkele goals verschil. Hopelijk zondag al tegen STVV", zegt hij.dendoncker

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...