Dendoncker: "Ik moet meer een smeerlapje zijn"

Met Leander Dendoncker heeft Anderlecht een groot goudhaantje in de rangen. De 21-jarige middenvelder is nu al belangrijk voor paars-wit. Toch probeert hij met beide voetjes op de grond te blijven.Amper een jaar geleden kende voetbalminnend België Dendoncker helemaal niet. "Er is veel veranderd", geeft de jongeling toe. "En het is niet altijd gemakkelijk om cool te blijven. Als voetballer word je overal herkend en je verdient veel meer dan een gemiddelde 21-jarige", zo bekent Dendoncker eerlijk.
Toch tracht de jonge Rode Duivel zijn beide voetjes op de grond te houden. "Ik probeer nederig te blijven. Het grootste deel van mijn loon stort ik op een spaarrekening", aldus Dendoncker in gesprek met Het Nieuwsblad. "En als mij gevraagd wordt om een voetbalkamp te bezoeken, dan doe ik dat. Ik weet zelf nog dat ik als 14-jarige ook eens met Mbark Boussoufa wilde praten toen ik arriveerde op Anderlecht."

Leander Dendoncker ziet nog een belangrijk werkpunt voor zichzelf bij Anderlecht. “Ik moet verbaler worden”, zegt de middenvelder in Het Nieuwsblad.
“Dat is nog één van mijn werkpunten. Op een veld moet ik een andere persoon zijn dan ernaast. ik moet ook meer een smeerlapje zijn. Niet zoals Diego Costa, die wild om zich heen schopt, maar meer zoals Simons of Hasi vroeger: eens een tik durven uitdelen”, aldus Dendoncker.


“Ik heb ondertussen begrepen dat er geen brave verdedigende middenvelders bestaan. En ten slotte probeer ik ook sneller en meer vooruit te voetballen.” Aldus Dendoncker, die zondag Sint-Truiden op bezoek ziet komen. "We hebben nu vooral nood aan een referentiematch die we winnen met goed voetbal en enkele goals verschil. Hopelijk zondag al tegen STVV", zegt hij.dendoncker

Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geïntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"
Weiler: "Voor een eerste wedstrijd zeer tevreden"
Dendoncker mist Supercup door ziekte
Kums: "Wilden die prijs winnen"
Anderlecht pakt de Supercup
Maandag 24 juli opent RSCA vernieuwde Webshop
Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France

Meer nieuws...