Anderlecht is klaar voor Youth League

Binnen 14 dagen begint de Youth League weer. Anderlecht zit deze keer niet in het kampioenenspoor, maar de UEFA heeft er wel een nieuw spoor bij voor kampioenen bij de U17. Anderlecht neemt het eerst op tegen het Noorse SK Brann. En na de Kawaya's en Leya Iseka's staat er een nieuwe lichting klaar.


Mogelijk mogen ook Kawaya, Leya Iseka, Matthys,... de leden van de A-kern nog meespelen van Besnik Hasi. Wij gingen echter al een paar matchen kijken en zagen dat er nog talent klaarstaat om te schitteren.


Wout Faes


Die hoeft nog weinig introductie. De centrale verdediger van 17 is kapitein van de beloften en mag al regelmatig eens meetrainen met de A-ploeg. Faes koppelt techniek aan een goeie tackle en is sterk in de opbouw.


Orel Mangala


Iets minder bekend tot nu toe, maar als centrale middenvelder kan Mangala op de drie posities uit de voeten. Hij kan voor de verdediging spelen, maar heeft ook de techniek en de vista om het hoger te kunnen.


Nelson AzevedoKlein, lijkt fragiel, maar is begiftigd met een techniek waarmee hij verdedigers horendol maakt. De snelle flankspeler heeft kapbewegingen en dribbels in huis die doen denken aan Charly Musonda. Hij moet wel nog wat 'body' bijkweken.


Dodi Lukebakio


De slangenmens van de ploeg mocht ook al mee op stage met de A-kern. Besnik Hasi zei erna dat hij niet genoeg inzet toonde, maar dat Dodi talent heeft, staat buiten kijf. De jongen slingert zich door heel wat hindernissen met de bal die aan zijn voet kleeft. Soms overdrijft hij wel.


Johan Sampaoli


De verdedigende middenvelder (17) van de ploeg. Niet de technische speler zoals de rest, maar wel onverzettelijk in de duels en fysiek al heel sterk voor zijn leeftijd.

Mile Svilar


De 16-jarige doelman is het grote uithangbord geworden van de jeugdwerking van Anderlecht. Er zijn enorm veel buitenlandse clubs die achter zijn diensten hengelden, maar hij koos ervoor om bij paars-wit te blijven. Vorig seizoen schitterde hij al in de Youth League.

Voetbalkrant

youthleague brann

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...