Defour: "Okaka maakt het voor iedereen makkelijker"

Stefano Okaka heeft zich opnieuw in de harten van de Anderlecht-fans gespeeld. De Italiaanse spits begon tegen Charleroi op de bank, maar viel kort na de rust toch in. Bij zijn invalbeurt liet hij meteen zien onmisbaar geworden te zijn voor paars-wit.


Na rust schakelde Hasi bij Anderlecht terug naar een 4-4-2 met Okaka als diepste spits. Die liet meteen zien dat hij onmisbaar geworden is.  "We zijn pas beginnen voetballen toen Stefano er op stond", stelde Guillaume Gillet in Het Laatste Nieuws.
"Met hem erbij begonnen we plots te wegen op de verdediging van Charlerloi. Stefano is inderdaad heel belangrijk voor ons. Als hij op het veld staat, kan je de bal altijd kwijt. Je mag hem de lange bal op het hoofd of op de borst geven, hij houdt hem wel bij. Dat laat de anderen toe om bij te sluiten. Met zo'n speler in de ploeg, kan je elke tegenstander pijn doen. We hebben in onze kern geen tweede speler als hij."Ook Steven Defour weet dat Okaka een topper is. "Toen Okaka inkwam, konden we de lange bal gebruiken. Stefano pakt die altijd wel aan. Hij is een rustpunt voor ons. Ezekiel ging trouwens ook beter spelen met hem in de ploeg. Stefano maakt het voor iedereen makkelijker."

Voetbalkrant

okaka gillet charleroi

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...