Van Holsbeeck: "Het is waar dat ik mijn appreciatie voor Mogi Bayat niet wegsteek"

Al twaalf jaar is Herman Van Holsbeeck algemeen manager bij Anderlecht. Sinds deze zomer krijgt hij hulp van Jo Van Biesbroeck, waardoor hij zich kan focussen op zijn core business: transfers. 


Daarbij deed Van Holsbeeck de voorbije jaren alsmaar vaker een beroep op makelaar Mogi Bayat. "Met zijn contacten helpt Mogi ons om de moeilijkste dossiers open te breken. En hij verkoopt onze spelers voor veel geld. Hij heeft de prijs van Maxime Colin zelfs vervijfvoudigd. Het is waar dat ik mijn appreciatie voor hem niet wegsteek, ik heb zijn directe stijl altijd gewaardeerd", klinkt het bij RTBF.


En zo'n vriend is voor Van Holsbeeck ook makkelijk na de moeilijke eerste jaren. "Ik kan zeggen dat de transfer van Nicolas Frutos mijn carrière gered heeft. Het was mijn eerste grote transfer en zijn eerste match was dramatisch. Ik moest zelfs door de politie beschermd worden... Daarna is de machine gelukkig beginnen draaien en zijn we kampioen geworden."


Toen sloeg de manager even in paniek, maar nu kan hij putten uit zijn jarenlange ervaring bij Anderlecht. "Ik heb geleerd om om te gaan met stress, kritiek geeft mij nu een boost". Nochtans was het toch zwaar voor hem toen hij op de fandag werd uitgefloten. "Voetbal is emotie, ik begrijp die mensen wel. Maar één ding wil ik wel duidelijk maken: het forum van de supporters, dat lees ik niet meer".

VoetbalNieuws

vanholsbeeck bayat

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...