Van Holsbeeck: "Op elke positie hebben we dubbele bezetting"

Ook zonder Mbark Boussoufa denkt Herman Van Holsbeeck dat Anderlecht voldoende gewapend is. "We spelen nog niet goed, maar we staan toch al waar we willen staan. Ik ben ervan overtuigd dat we met de ploeg en de kern die we nu hebben onze titelambities kunnen waarmaken", zegt Van Holsbeeck.


"Verleden jaar waren we te veel afhankelijk van de doelpunten van Mitrovic en hadden we niet veel alternatieven. Nu heeft de coach de mogelijkheid om verschillende systemen toe te passen met verschillende types van aanvallers. Met Kara Mbodj hebben we ook een verdediger gehaald die nog een grote progressiemarge heeft. Ik denk dus dat onze kern beter uitgebouwd is dan vorig seizoen. Op bijna elke positie hebben we een dubbele bezetting. Dat was verleden jaar niet het geval."


"De transferperiode wordt wel elk jaar moeilijker. Ik denk dat de meeste managers tevreden zijn dat het voorbij is. Het is altijd een lastige oefening. Op Anderlecht wordt er ook steeds vaker gelekt naar de pers. Daar zal ik in de volgende transferperiode toch iets aan moeten doen."


Van Holsbeeck was lang bezig met de verkoop van Mitrovic en Mbemba. "De focus heeft bijna een maand volledig op die twee dossiers gelegen. Maar we hebben eruit geleerd dat zaken doen met een Premier League-club gelijk staat aan de jackpot. Voor twee spelers hebben we 30 miljoen euro gekregen. Op een budget van 40 miljoen is dat enorm", aldus Van Holsbeeck.

Sporza

vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...