Van Holsbeeck: "Op elke positie hebben we dubbele bezetting"

Ook zonder Mbark Boussoufa denkt Herman Van Holsbeeck dat Anderlecht voldoende gewapend is. "We spelen nog niet goed, maar we staan toch al waar we willen staan. Ik ben ervan overtuigd dat we met de ploeg en de kern die we nu hebben onze titelambities kunnen waarmaken", zegt Van Holsbeeck.


"Verleden jaar waren we te veel afhankelijk van de doelpunten van Mitrovic en hadden we niet veel alternatieven. Nu heeft de coach de mogelijkheid om verschillende systemen toe te passen met verschillende types van aanvallers. Met Kara Mbodj hebben we ook een verdediger gehaald die nog een grote progressiemarge heeft. Ik denk dus dat onze kern beter uitgebouwd is dan vorig seizoen. Op bijna elke positie hebben we een dubbele bezetting. Dat was verleden jaar niet het geval."


"De transferperiode wordt wel elk jaar moeilijker. Ik denk dat de meeste managers tevreden zijn dat het voorbij is. Het is altijd een lastige oefening. Op Anderlecht wordt er ook steeds vaker gelekt naar de pers. Daar zal ik in de volgende transferperiode toch iets aan moeten doen."


Van Holsbeeck was lang bezig met de verkoop van Mitrovic en Mbemba. "De focus heeft bijna een maand volledig op die twee dossiers gelegen. Maar we hebben eruit geleerd dat zaken doen met een Premier League-club gelijk staat aan de jackpot. Voor twee spelers hebben we 30 miljoen euro gekregen. Op een budget van 40 miljoen is dat enorm", aldus Van Holsbeeck.

Sporza

vanholsbeeck

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...