Van Holsbeeck: "Boussoufa wilde zelf beslissen over zijn toekomst"

Anderlecht kan terugblikken op een wisselvallige transferperiode. De Brusselaars konden Mitrovic en Mbemba doorverkopen met een serieuze aanwinst en haalde met Okaka, Ezekiel, Hassan, Kara en Obradovic de nodige kwaliteit in huis, op papier. Aan de andere kant was er de affaire-Boussoufa. 


Op een persconferentie dinsdagmiddag gaf Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck aan opgelucht te zijn na het aflopen van een moeilijke transferperiode. Hij kwam ook nog eens terug op het mislopen van Boussoufa
De mogelijke overgang van Mbark Boussoufa was een van de langst lopende transfersoaps van de zomer, tot Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock afgelopen weekend de stekker trok uit de onderhandelingen. Herman Van Holsbeeck legt uit wat er precies mis liep.


"Mbark Boussoufa heeft veel inspanningen gedaan, zeker bij Dinamo Moskou, om zijn vraagprijs naar beneden te halen. Op een bepaald moment wilde Dinamo 4 miljoen euro en dat voor een speler die nog maar een contract heeft voor één jaar. Mbark is erin geslaagd om dat te laten zakken naar 1,75 miljoen", zegt Van Holsbeeck aan Sporza."We waren eruit qua salaris en premies, alleen wilden wij de controle over de speler voor nog een bijkomend jaar. Als wij zo'n investering doen, willen we Boussoufa zeker nog een tweede jaar in onze ploeg. Daar is het misgelopen in de onderhandelingen. Hij wilde zelf over zijn toekomst kunnen beslissen. En daarom ging de transfer uiteindelijk niet door. Boussoufa besefte zelf ook dat hij na nog een jaar in Moskou volgende zomer volledig zelf kan beslissen waar hij gaat voetballen.""We hebben in eer en geweten beslist dat het te duur was voor één jaar. Als Boussoufa ons volgende zomer toch zou verlaten, of we nu de titel zouden pakken of niet, dan was het kostenplaatje gewoon ontzettend hoog. Als Praet zou vertrokken zijn, dan hadden we Boussoufa zeker doorgedrukt. Dan hadden we ook 10 à 12 miljoen euro meer op onze rekening gehad. Maar met Praet die blijft én Boussoufa die misschien maar voor één jaar komt, heb je een financieel probleem."Dat zijn voorzitter de Marokkaan op zijn persconferentie onder de grond stopte, begrijpt Van Holsbeeck. Al heeft hij er een ander zicht op. "Voor onze voorzitter is Mbark één van zijn zonen. Als die dan uiteindelijk niet terugkeert, reageerde hij emotioneel. Ik ben daar rationeler in", zei hij.
"Ik bekijk het vanuit het standpunt van de speler ook, maar ik ben er om het standpunt van de club te verdedigen", vervolgde Van Holsbeeck, die zelfs nu niet uitsluit dat de transfer van Boussoufa er ooit nog komt. "Ik heb geen probleem met hem. In januari? Alles kan in voetbal. Ik ben daar realistisch in. Ik ben zeker dat hij nu nog vier maanden bij Lokomotiv moet blijven. In januari kan de situatie weer anders zijn..."

Het Nieuwsblad

vanholsbeeck boussoufa

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...