Praet helpt Anderlecht voorbij Lokeren

Anderlecht heeft met een late goal Lokeren verslagen met 1-0. De zaak-Vanden Borre verdeelde het RSCA-publiek, dat zich regelmatig roerde en lang naar een belabberde prestatie van RSCA zat te kijken. In de slotfase voerde Anderlecht de druk toch op en in de extra tijd kraaiden alle fans victorie na de rake schuiver van Praet.

Ondanks alle commotie rond Anthony Vanden Borre was het geen scherp Anderlecht dat aan de wedstrijd begon. Wie een furieus paars-wit verwachtte, was er aan voor de moeite. Lokeren hield makkelijk stand en liet Anderlecht komen. De thuisploeg grossierde in slechte passes en kwam nauwelijks in een kansrijke positie. Praet had de 1-0 wel aan de voet, maar hij mistrapte zich en gunde Copa een oprapertje. Aan de overkant werd Bolbat op de tegenaanval gelanceerd. De Oekra´ner kneep naar binnen en lokte een fout uit bij Kara. De Senegalees trapte in de val, maar Boucaut hapte niet. Anderlecht ontsnapte. Defour kreeg even later de mogelijkheid op de 1-0, maar de lat lag in de weg bij zijn geplaatste schot. Het zwakke spel van Anderlecht zorgde ook voor een lusteloos sfeertje in de tribune, waar ook Vanden Borre zat. Onder luid gefluit en gejoel verlieten de spelers het veld voor de rust.

Beter werd het niet na de pauze. Of toch. Toen Hasi opnieuw onder gefluit na een uur Najar en Sylla naar de kant haalde voor Acheampong en Okaka kreeg het paars-witte spel meer vaart. En Okaka maakte een zeer goeie invalbeurt en versierde twee goeie kansen maar Copa gaf zich niet gewonnen. Acheampong en Okaka vonden elkaar wonderwel. De donkere Italiaan dwong Copa, geholpen door de staak, tot een save. Suarez bleef gedurende een hele wedstrijd een schim van zichzelf en werd kort voor tijd door Ezekiel vervangen. Een gouden wissel, want bij een van zijn eerste baltoetsen zorgde de Nigeriaan meteen voor de beslissende pass voor het doelpunt van Praet.

Goals: 91' Praet (1-0)
Anderlecht: Proto, Obradovic (90' Ezekiel), Deschacht, Kara, Gillet, Praet, Tielemans, Defour, Najar (61' Acheampong), Sylla (60' Okaka), Suarez
Lokeren: Copa, Odoi, Ingason, Maric, Ticinovic, Bolbat (58' Miric), Ngolok, Patosi, Overmeire, Enoh, Ghadir (69' Ansah)
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Toeschouwers: 21.000

lokeren jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...