Schandalig Anderlecht gaat kopje onder bij Oostende

Anderlecht heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geïncasseerd op het veld van KV Oostende. Oostende staat voorlopig alleen aan de leiding dankzij de verdiende 3-1-overwinning tegen RSCA.

Met nieuwkomer Kara hoopte Anderlecht stabieler te zijn op stilstaande fases, maar het kreeg in het Albertpark al snel een koude douche. Musona werd niet gevolgd bij een hoekschop en tikte beheerst binnen. Oostende dicteerde de wet en bijna vloog een mislukte voorzet van Canesin in de winkelhaak. Tussen een paar stevige overtredingen door waren het vooral de doelkansen van KVO die in het oog sprongen. Cyriac mocht alleen op doel af na een blunder van Kara, maar geraakte niet rond Proto. Even later ramde hij onbesuisd over. Ook Musona was twee keer dicht bij de 2-0, maar besloot telkens akelig dicht naast het kader.

Anderlecht had een meevaller nodig en die kreeg de recordkampioen ook. Na een handvol minuten in de tweede helft werkte Milic de bal ongelukkig in zijn eigen doel en was al het harde werk van Oostende voor niks geweest. Bovendien schakelde Anderlecht een versnelling hoger en moest Ovono een botsende kopbal van Gillet redden. Oostende kreunde onder de druk, maar antwoordde even onverwacht als gevat. Een aanval over een hele reeks stationnetjes kwam bij Cyriac terecht en die strafte zijn ex-ploeg deze keer wel af. Meteen was alle wind uit de zeilen van Anderlecht. Najar kreeg wel nog een uitstekende kopkans, maar dat was slechts een voetnoot. In het slot beging Kara immers een idiote overtreding in de zestien en mocht Musona zijn wedstrijd en die van KVO bekronen met een doelpunt vanop de stip. Oostende leider, Anderlecht in zak en as.

Goals: 3' Musona (1-0), 48' Milic (1-1, own-goal), 64' Cyriac (2-1), 89' Musona (3-1, penalty)
Oostende: Ovono, Lukaku, Milic, Rozehnal, Capon, Musona, Vandendriessche (77' Jali), Berrier (83' Antunes), Siani, Fernando Canesin, Cyriac (87' Akpala)
Anderlecht: Proto, Acheampong, Deschacht, Kara, Najar, Tielemans (74' Dendoncker), Gillet, Defour, Praet, Ezekiel (79' Leya Iseka), Sylla (67' Okaka)
Gele kaarten: 49' Praet, 60' Musona, 88' Kara
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 7.200

oostende jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...