Schandalig Anderlecht gaat kopje onder bij Oostende

Anderlecht heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen ge´ncasseerd op het veld van KV Oostende. Oostende staat voorlopig alleen aan de leiding dankzij de verdiende 3-1-overwinning tegen RSCA.

Met nieuwkomer Kara hoopte Anderlecht stabieler te zijn op stilstaande fases, maar het kreeg in het Albertpark al snel een koude douche. Musona werd niet gevolgd bij een hoekschop en tikte beheerst binnen. Oostende dicteerde de wet en bijna vloog een mislukte voorzet van Canesin in de winkelhaak. Tussen een paar stevige overtredingen door waren het vooral de doelkansen van KVO die in het oog sprongen. Cyriac mocht alleen op doel af na een blunder van Kara, maar geraakte niet rond Proto. Even later ramde hij onbesuisd over. Ook Musona was twee keer dicht bij de 2-0, maar besloot telkens akelig dicht naast het kader.

Anderlecht had een meevaller nodig en die kreeg de recordkampioen ook. Na een handvol minuten in de tweede helft werkte Milic de bal ongelukkig in zijn eigen doel en was al het harde werk van Oostende voor niks geweest. Bovendien schakelde Anderlecht een versnelling hoger en moest Ovono een botsende kopbal van Gillet redden. Oostende kreunde onder de druk, maar antwoordde even onverwacht als gevat. Een aanval over een hele reeks stationnetjes kwam bij Cyriac terecht en die strafte zijn ex-ploeg deze keer wel af. Meteen was alle wind uit de zeilen van Anderlecht. Najar kreeg wel nog een uitstekende kopkans, maar dat was slechts een voetnoot. In het slot beging Kara immers een idiote overtreding in de zestien en mocht Musona zijn wedstrijd en die van KVO bekronen met een doelpunt vanop de stip. Oostende leider, Anderlecht in zak en as.

Goals: 3' Musona (1-0), 48' Milic (1-1, own-goal), 64' Cyriac (2-1), 89' Musona (3-1, penalty)
Oostende: Ovono, Lukaku, Milic, Rozehnal, Capon, Musona, Vandendriessche (77' Jali), Berrier (83' Antunes), Siani, Fernando Canesin, Cyriac (87' Akpala)
Anderlecht: Proto, Acheampong, Deschacht, Kara, Najar, Tielemans (74' Dendoncker), Gillet, Defour, Praet, Ezekiel (79' Leya Iseka), Sylla (67' Okaka)
Gele kaarten: 49' Praet, 60' Musona, 88' Kara
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 7.200

oostende jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...