Anderlecht valt plots stil na sterke start tegen kampioen Gent

Anderlecht en AA Gent hebben de punten verdeeld. AA Gent was na een aarzelende start de betere ploeg en liet een pak kansen op de winning goal onbenut. Bij Anderlecht was de frustratie groot.

Anderlecht overrompelde de landskampioen in de openingsfase met snel en snedig voetbal. De Gentse doelman Sels kreeg eerst nog hulp van de dwarslat bij een poging van Defour, maar was even later kansloos op een krachtige kopbal van Sylla: Anderlecht op 1-0 na 12 minuten. AA Gent was nergens en mocht van geluk spreken dat Suarez op het halfuur een enorme kans op de benen van Sels trapte. Daarna ging de paars-witte storm wat liggen en slaagden de bezoekers erin om het evenwicht te herstellen. Proto had een knappe reflex in huis op een kopbal van Dejaegere en stond kort voor de rust op de juiste plaats om Asare van de gelijkmaker te houden. Anderlecht mocht zo gaan rusten met een 1-0-voorsprong, maar treurde wel om het uitvallen van Najar met een enkelblessure.

Na de pauze kregen we een heel ander spelbeeld: Anderlecht kwam er niet meer aan te pas, het was AA Gent dat resoluut naar voren trok en kans na kans afdwong. De onvermijdelijke gelijkmaker viel precies op het uur, Depoitre kopte een gemeten voorzet van Foket netjes naast Proto in doel. De landskampioen trok daarna stevig door en speelde een volledig weggezakt Anderlecht helemaal zoek. Simon, Johansson en Depoitre lieten de grootste kansen op de 1-2 liggen, Proto pareerde een scherpe vrije trap van Milicevic met de vuisten. In de slotfase was ook bij Gent het vat leeg en kon Anderlecht nog één keer dreigen, maar de ultieme poging van Tielemans werd geblokt. Het bleef 1-1, een uitslag waar vooral AA Gent niet tevreden mee kan zijn.

Goals: 12' Sylla (1-0), 60' Depoitre (1-1)
Anderlecht: Proto, Obradovic, Deschacht, Dendoncker, Najar (38' Colin), Tielemans, Gillet, Defour, Praet (72' Okaka), Suarez (61' Ezekiel), Sylla
Gent: Sels, Nielsen, Johansson, Rafinha (46' Simon, 92' Coulibaly), Asare, Kums, Neto, Foket, Dejaegere (84' Van der Bruggen), Milicevic, Depoitre
Gele kaarten: 52' Suarez, 80' Defour
Scheidsrechter: Bart Vertenten
Toeschouwers: 23.000

Sporza

jupilerproleague gent

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...