Hasi: "Na Gent weten we hoever we eigenlijk staan"

Zondagnamiddag staat de absolute kraker van speeldag drie op het programma. RSC Anderlecht krijgt dan het bezoek van KAA Gent. De coaches van beide ploegen wentelen zich op voorhand alvast in de rol van underdog. Best opvallend.Besnik Hasi wijst vooral naar het feit dat zijn ploeg nog in opbouw is. Met Mitrovic en Mbemba speelde hij twee sterkhouders kwijt. “We spelen tegen de kampioen, die nog steeds over dezelfde spelers en hetzelfde systeem beschikt. Wij daarentegen hebben nieuwe spelers en een nieuw systeem. We moeten nog bouwen”, aldus de coach van Anderlecht.Maar daar is Hein Vanhaezebrouck het niet mee eens. “Dat ze spelers kwijt zijn die het hele seizoen hebben meegedaan? Mbemba die heeft maar de helft van het seizoen meegespeeld, hé”, countert de coach van de Buffalo’s.
Respect voor paars-wit heeft Vanhaezebrouck evenwel met hopen. “Gezien hun status en het verleden zijn zij nog steeds de grootste ploeg van België, hé. Dus dit is voor ons de moeilijkste verplaatsing van het seizoen. Qua intrinsiek talent zal je in België niet veel beter vinden dan bij Anderlecht. Neem nu Matias Suarez. Enkel die broze gewrichten hebben hem tot nu toe parten gespeeld." Hein Vanhaezerbrouck, coach van Gent en tegenstander dit weekend, wacht op de dag tot de Argentijn gaat ontploffen.
"Het is een uitzonderlijke speler", spaarde Vanhaezebrouck zijn loftrompet niet. "Er is niemand in België die dezelfde kwaliteiten heeft als hij. Anderlecht heeft het een jaar zonder hem moeten doen, maar Besnik heeft daar nooit over geklaagd. Dat is klasse van hem."
Maar Suarez begint stilaan weer fit te geraken. "Als hij ooit honderd procent fit op een veld gaat staan. Pfff, dan gaan we iets meemaken", denkt de Buffalo-coach.“Ik wist wel dat Hein ons nog steeds de beste ploeg ter wereld zou vinden”, zegt Hasi met een kwinkslag. “Maar op dit moment is Gent gewoon beter dan ons. Ik zag hun match in de Supercup tegen Club Brugge en die was van hoog niveau. Deze match is dan ook een serieuze waardemeter voor ons”, gaat de coach van paars-wit verder. “Wij spelen tegen de kampioen en zullen na die wedstrijd weten hoever we nu eigenlijk staan.”

Voetbalkrant

gent hasi

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...