Hasi: "Na Gent weten we hoever we eigenlijk staan"

Zondagnamiddag staat de absolute kraker van speeldag drie op het programma. RSC Anderlecht krijgt dan het bezoek van KAA Gent. De coaches van beide ploegen wentelen zich op voorhand alvast in de rol van underdog. Best opvallend.Besnik Hasi wijst vooral naar het feit dat zijn ploeg nog in opbouw is. Met Mitrovic en Mbemba speelde hij twee sterkhouders kwijt. “We spelen tegen de kampioen, die nog steeds over dezelfde spelers en hetzelfde systeem beschikt. Wij daarentegen hebben nieuwe spelers en een nieuw systeem. We moeten nog bouwen”, aldus de coach van Anderlecht.Maar daar is Hein Vanhaezebrouck het niet mee eens. “Dat ze spelers kwijt zijn die het hele seizoen hebben meegedaan? Mbemba die heeft maar de helft van het seizoen meegespeeld, hé”, countert de coach van de Buffalo’s.
Respect voor paars-wit heeft Vanhaezebrouck evenwel met hopen. “Gezien hun status en het verleden zijn zij nog steeds de grootste ploeg van België, hé. Dus dit is voor ons de moeilijkste verplaatsing van het seizoen. Qua intrinsiek talent zal je in België niet veel beter vinden dan bij Anderlecht. Neem nu Matias Suarez. Enkel die broze gewrichten hebben hem tot nu toe parten gespeeld." Hein Vanhaezerbrouck, coach van Gent en tegenstander dit weekend, wacht op de dag tot de Argentijn gaat ontploffen.
"Het is een uitzonderlijke speler", spaarde Vanhaezebrouck zijn loftrompet niet. "Er is niemand in België die dezelfde kwaliteiten heeft als hij. Anderlecht heeft het een jaar zonder hem moeten doen, maar Besnik heeft daar nooit over geklaagd. Dat is klasse van hem."
Maar Suarez begint stilaan weer fit te geraken. "Als hij ooit honderd procent fit op een veld gaat staan. Pfff, dan gaan we iets meemaken", denkt de Buffalo-coach.“Ik wist wel dat Hein ons nog steeds de beste ploeg ter wereld zou vinden”, zegt Hasi met een kwinkslag. “Maar op dit moment is Gent gewoon beter dan ons. Ik zag hun match in de Supercup tegen Club Brugge en die was van hoog niveau. Deze match is dan ook een serieuze waardemeter voor ons”, gaat de coach van paars-wit verder. “Wij spelen tegen de kampioen en zullen na die wedstrijd weten hoever we nu eigenlijk staan.”

Voetbalkrant

gent hasi

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...