Kara Mbodji trekt naar RSC Anderlecht

Anderlecht heeft een vervanger voor Chancel Mbemba. Paars-wit heeft in Genk de vereiste miljoenen op tafel gelegd voor Kara Mbodj. Hoeveel de transfersom precies bedraagt, is niet bekendgemaakt. De voorbije dagen werd het bedrag van 4,5 miljoen euro gefluisterd.De transfer van Kara naar het Astridpark is vrijdagmiddag officieel vrijgegeven in een persbericht van Anderlecht. De 24-jarige centrale verdediger heeft in Brussel een contract ondertekend voor vier seizoenen.
Kara, die interesse genoot van enkele clubs uit de Premier League, zet een punt achter 2,5 jaar Genk. In januari 2013 plukte Genk de spijkerharde speler weg bij Tromsø, een club uit Nooregen.Kara is een product van de Senegalese voetbalschool “Diambars FC de Saly”. Hij lanceerde zijn carrière bij het Noorse Tromsø IL, waar hij in 2010 zijn eerste profcontract ondertekende. In januari 2013 maakte hij, na sterke prestaties in de Noorse competitie, de overstap naar KRC Genk. Hij was er tweeëneenhalf seizoen titularis met zijn gekende beenharde stijl. In het seizoen 2012-2013 pakte hij zijn eerste prijs, de Beker van België. Vorig seizoen was hij nog medeverantwoordelijk voor de lange periode van “minst gepasseerde verdediging van de Jupiler Pro League”.    
 Kara stapt per direct over naar RSC Anderlecht. Hij zal vanavond niet meer tot de selectie behoren voor de wedstrijd in Zulte Waregem. Racing Genk bedankt Kara voor zijn vele inspanningen voor de club en wensen hem veel succes met zijn verdere carrière. 


Kara wordt om 17u voorgesteld aan de pers. 

kara

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...