Kara Mbodji trekt naar RSC Anderlecht

Anderlecht heeft een vervanger voor Chancel Mbemba. Paars-wit heeft in Genk de vereiste miljoenen op tafel gelegd voor Kara Mbodj. Hoeveel de transfersom precies bedraagt, is niet bekendgemaakt. De voorbije dagen werd het bedrag van 4,5 miljoen euro gefluisterd.De transfer van Kara naar het Astridpark is vrijdagmiddag officieel vrijgegeven in een persbericht van Anderlecht. De 24-jarige centrale verdediger heeft in Brussel een contract ondertekend voor vier seizoenen.
Kara, die interesse genoot van enkele clubs uit de Premier League, zet een punt achter 2,5 jaar Genk. In januari 2013 plukte Genk de spijkerharde speler weg bij Tromsř, een club uit Nooregen.Kara is een product van de Senegalese voetbalschool “Diambars FC de Saly”. Hij lanceerde zijn carričre bij het Noorse Tromsř IL, waar hij in 2010 zijn eerste profcontract ondertekende. In januari 2013 maakte hij, na sterke prestaties in de Noorse competitie, de overstap naar KRC Genk. Hij was er tweeëneenhalf seizoen titularis met zijn gekende beenharde stijl. In het seizoen 2012-2013 pakte hij zijn eerste prijs, de Beker van België. Vorig seizoen was hij nog medeverantwoordelijk voor de lange periode van “minst gepasseerde verdediging van de Jupiler Pro League”.    
 Kara stapt per direct over naar RSC Anderlecht. Hij zal vanavond niet meer tot de selectie behoren voor de wedstrijd in Zulte Waregem. Racing Genk bedankt Kara voor zijn vele inspanningen voor de club en wensen hem veel succes met zijn verdere carričre. 


Kara wordt om 17u voorgesteld aan de pers. 

kara

Gaat Anderlecht voor deze dure Argentijnse verdediger?
Vader Kums: "Het verlangen om terug te keren naar Anderlecht was groot"
Van Holsbeeck: "Het dossier Mata werd te gecompliceerd"
Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht
Anderlecht heeft defensieve versterking nodig!
Najar zeker niet fit voor duel tegen Antwerp
Dendoncker fit voor duel tegen Antwerp
Oma Kums trots op kleinzoon
Ook Sevilla heeft Kara op hun lijstje staan
Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geďntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"

Meer nieuws...