Kara Mbodji trekt naar RSC Anderlecht

Anderlecht heeft een vervanger voor Chancel Mbemba. Paars-wit heeft in Genk de vereiste miljoenen op tafel gelegd voor Kara Mbodj. Hoeveel de transfersom precies bedraagt, is niet bekendgemaakt. De voorbije dagen werd het bedrag van 4,5 miljoen euro gefluisterd.De transfer van Kara naar het Astridpark is vrijdagmiddag officieel vrijgegeven in een persbericht van Anderlecht. De 24-jarige centrale verdediger heeft in Brussel een contract ondertekend voor vier seizoenen.
Kara, die interesse genoot van enkele clubs uit de Premier League, zet een punt achter 2,5 jaar Genk. In januari 2013 plukte Genk de spijkerharde speler weg bij Tromsø, een club uit Nooregen.Kara is een product van de Senegalese voetbalschool “Diambars FC de Saly”. Hij lanceerde zijn carrière bij het Noorse Tromsø IL, waar hij in 2010 zijn eerste profcontract ondertekende. In januari 2013 maakte hij, na sterke prestaties in de Noorse competitie, de overstap naar KRC Genk. Hij was er tweeëneenhalf seizoen titularis met zijn gekende beenharde stijl. In het seizoen 2012-2013 pakte hij zijn eerste prijs, de Beker van België. Vorig seizoen was hij nog medeverantwoordelijk voor de lange periode van “minst gepasseerde verdediging van de Jupiler Pro League”.    
 Kara stapt per direct over naar RSC Anderlecht. Hij zal vanavond niet meer tot de selectie behoren voor de wedstrijd in Zulte Waregem. Racing Genk bedankt Kara voor zijn vele inspanningen voor de club en wensen hem veel succes met zijn verdere carrière. 


Kara wordt om 17u voorgesteld aan de pers. 

kara

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...