Anderlecht dicht bij dubbelslag

Anderlecht lijkt op weg naar een dubbelslag op de transfermarkt. Enkel de handtekening van aanvallende middenvelder Trezeguet ontbreekt nog. Terwijl er met Genk ook een deal in de maak is rond Kara Mbodji. Dat schrijven Het Nieuwsblad en HLN. Rafael Toloi zou door deze ontwikkelingen uit beeld zijn.


Volgens de Vlaamse kranten gaat Anderlecht snel twee transfers afronden. De onderhandelingen met Racing Genk over Kara Mbodji verlopen erg constructief en bij de Egyptische middenvelder Mahmoud Hassan 'Trezeguet' is het enkel nog wachten op zijn handtekening.


Anderlecht haalde deze transferperiode Ivan Obradovic, Imoh Ezekiel en Stefano Okaka binnen, maar verloor de laatste week met Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba twee sterkhouders. De Brusselaars willen dan ook nog enkele pionnen aantrekken en zouden op het punt staan dat te doen.De 20-jarige spelverdeler Mahmoud Hassan 'Trezeguet' was eerder al in beeld, maar leek te duur. Omdat de speler zelf aandringt, zou zijn club Al Ahly nu toch tot een akkoord zijn gekomen met Anderlecht. Paars-wit zou Trezeguet een jaar huren voor 800.000 euro en kan hem nadien overnemen voor 2,5 miljoen. Hij kon rekenen op heel wat interesse van buitenlandse topclubs.
Als de transfer van Trezeguet, die in Egypte werd uitgeroepen tot speler van het jaar, er effectief komt, lijkt de kans klein dat Anderlecht ook Mbark Boussoufa terughaalt naar het Astridpark. Of Denis Praet zou Brussel alsnog moeten verlaten.


Als vervanger van Mbemba wil Anderlecht Kara Mbodji wegplukken uit Genk. De Limburgers leken aanvankelijk erg veel geld te vragen aan een concurrent uit de Jupiler Pro League, maar mede door de tussenkomst van Mogi Bayat zou de kloof tussen vraag en aanbod klein zijn geworden.
Anderlecht wil 4,5 miljoen plus bonussen op tafel leggen voor de centrale verdediger. Bovendien krijgt Genk een vrij groot percentage bij een eventuele doorverkoop. De 25-jarige Kara Mbodj zou zelf groen licht geven voor een transfer naar het Astridpark en Genk wil in geen enkel geval een ontevreden speler in de kern houden.


Jupilerproleague.be

kara hassan

Gaat Anderlecht voor deze dure Argentijnse verdediger?
Vader Kums: "Het verlangen om terug te keren naar Anderlecht was groot"
Van Holsbeeck: "Het dossier Mata werd te gecompliceerd"
Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht
Anderlecht heeft defensieve versterking nodig!
Najar zeker niet fit voor duel tegen Antwerp
Dendoncker fit voor duel tegen Antwerp
Oma Kums trots op kleinzoon
Ook Sevilla heeft Kara op hun lijstje staan
Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed ge´ntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"

Meer nieuws...