Anderlecht dicht bij dubbelslag

Anderlecht lijkt op weg naar een dubbelslag op de transfermarkt. Enkel de handtekening van aanvallende middenvelder Trezeguet ontbreekt nog. Terwijl er met Genk ook een deal in de maak is rond Kara Mbodji. Dat schrijven Het Nieuwsblad en HLN. Rafael Toloi zou door deze ontwikkelingen uit beeld zijn.


Volgens de Vlaamse kranten gaat Anderlecht snel twee transfers afronden. De onderhandelingen met Racing Genk over Kara Mbodji verlopen erg constructief en bij de Egyptische middenvelder Mahmoud Hassan 'Trezeguet' is het enkel nog wachten op zijn handtekening.


Anderlecht haalde deze transferperiode Ivan Obradovic, Imoh Ezekiel en Stefano Okaka binnen, maar verloor de laatste week met Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba twee sterkhouders. De Brusselaars willen dan ook nog enkele pionnen aantrekken en zouden op het punt staan dat te doen.De 20-jarige spelverdeler Mahmoud Hassan 'Trezeguet' was eerder al in beeld, maar leek te duur. Omdat de speler zelf aandringt, zou zijn club Al Ahly nu toch tot een akkoord zijn gekomen met Anderlecht. Paars-wit zou Trezeguet een jaar huren voor 800.000 euro en kan hem nadien overnemen voor 2,5 miljoen. Hij kon rekenen op heel wat interesse van buitenlandse topclubs.
Als de transfer van Trezeguet, die in Egypte werd uitgeroepen tot speler van het jaar, er effectief komt, lijkt de kans klein dat Anderlecht ook Mbark Boussoufa terughaalt naar het Astridpark. Of Denis Praet zou Brussel alsnog moeten verlaten.


Als vervanger van Mbemba wil Anderlecht Kara Mbodji wegplukken uit Genk. De Limburgers leken aanvankelijk erg veel geld te vragen aan een concurrent uit de Jupiler Pro League, maar mede door de tussenkomst van Mogi Bayat zou de kloof tussen vraag en aanbod klein zijn geworden.
Anderlecht wil 4,5 miljoen plus bonussen op tafel leggen voor de centrale verdediger. Bovendien krijgt Genk een vrij groot percentage bij een eventuele doorverkoop. De 25-jarige Kara Mbodj zou zelf groen licht geven voor een transfer naar het Astridpark en Genk wil in geen enkel geval een ontevreden speler in de kern houden.


Jupilerproleague.be

kara hassan

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...