Anderlecht klaart makkelijk de klus in de tweede helft

Anderlecht heeft voor het eerst in zijn geschiedenis kunnen winnen bij OH Leuven. Net als vorig weekend zorgden Sylla en Tielemans voor de doelpunten. Anderlecht behoudt zo zijn maximum.

Tijdens de vorige passage van OHL in eerste klasse kon Anderlecht nooit winnen aan Den Dreef. Toch leken de Leuvenaars in de beginfase wat onder de indruk van de recordkampioen. Riou moest op het kwartier zijn eerste grote redding voor OHL verrichten. Met een prima reflex hield hij Guillaume Gillet van de openingstreffer. Daarna rechtte de ploeg van Mathijssen, gesteund door een uitverkocht stadion, de rug. De thuisploeg zette Anderlecht onder druk, maar uitgespeelde kansen bleven uit. Leander Dendoncker kwam er goedkoop vanaf met een gele kaart nadat hij de doorgebroken Kostovski onderuit haalde. Bij de bezoekers zagen we het omgekeerde verhaal. Anderlecht legde slap voetbal op de mat, alleen Gillet gaf thuis voor de pauze. Toch sprokkelden ze wat kansjes bij mekaar, maar Riou maakte een voortreffelijke indruk.

OHL trok meteen na de koffie in de aanval. Proto ging goed plat op een schotje van Bostock en een schot van Cerigioni strandde in het zijnet. Anderlecht klauwde zich langzaam, maar zeker opnieuw in de partij. Hasi gooide Ezekiel en Najar in de strijd en die wissels loonden meteen. Na knap samenspel met Najar leverde Ezekiel bij zijn debuut de perfecte voorzet af. Sylla schoof netjes binnen. OHL was nog niet bekomen van de eerste tegentreffer of Tielemans had de score al verdubbelde. Hij kapte Vandenbroeck eenvoudig uit en tikte de 0-2 dan rustig binnen. OHL herstelde niet meer van die dubbele achterstand. Anderlecht won zo voor het eerst op het veld van OHL en begint met een zes op zes aan het seizoen. OHL blijft na twee lastige wedstrijden puntenloos achter.

Mannen van de match zijn Sylla en Najar: Het draaide niet bij Anderlecht tot Hasi ingreep en Ezekiel en Najar in de ploeg dropte. Meteen daarna scoorden de bezoekers twee keer. Sylla zijn prestatie in de spits kwam extra uit de verf door het zwakke optreden van Suarez. De Guineeėr bekroonde zijn partij met de openingstreffer.

Goals: 69' Sylla (0-1), 75' Tielemans (0-2)
OHL: Riou, Rougkalas, Reynaud, Vandenbroeck, Croizet, Bostock (76' Delporte), Le Postollec, Remacle, Asamoah, Kostovski, Cerigioni (76' Trossard)
Anderlecht: Proto, Obradovic, Deschacht, Dendoncker, Vanden Borre (63' Ezekiel), Tielemans, Gillet, Defour, Praet, Suarez (63' Najar), Sylla (80' Okaka)
Gele kaarten: 18' Gillet, 20' Dendoncker, 61' Rougkalas
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Toeschouwers: 8.000

ohl jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...