Anderlecht klaart makkelijk de klus in de tweede helft

Anderlecht heeft voor het eerst in zijn geschiedenis kunnen winnen bij OH Leuven. Net als vorig weekend zorgden Sylla en Tielemans voor de doelpunten. Anderlecht behoudt zo zijn maximum.

Tijdens de vorige passage van OHL in eerste klasse kon Anderlecht nooit winnen aan Den Dreef. Toch leken de Leuvenaars in de beginfase wat onder de indruk van de recordkampioen. Riou moest op het kwartier zijn eerste grote redding voor OHL verrichten. Met een prima reflex hield hij Guillaume Gillet van de openingstreffer. Daarna rechtte de ploeg van Mathijssen, gesteund door een uitverkocht stadion, de rug. De thuisploeg zette Anderlecht onder druk, maar uitgespeelde kansen bleven uit. Leander Dendoncker kwam er goedkoop vanaf met een gele kaart nadat hij de doorgebroken Kostovski onderuit haalde. Bij de bezoekers zagen we het omgekeerde verhaal. Anderlecht legde slap voetbal op de mat, alleen Gillet gaf thuis voor de pauze. Toch sprokkelden ze wat kansjes bij mekaar, maar Riou maakte een voortreffelijke indruk.

OHL trok meteen na de koffie in de aanval. Proto ging goed plat op een schotje van Bostock en een schot van Cerigioni strandde in het zijnet. Anderlecht klauwde zich langzaam, maar zeker opnieuw in de partij. Hasi gooide Ezekiel en Najar in de strijd en die wissels loonden meteen. Na knap samenspel met Najar leverde Ezekiel bij zijn debuut de perfecte voorzet af. Sylla schoof netjes binnen. OHL was nog niet bekomen van de eerste tegentreffer of Tielemans had de score al verdubbelde. Hij kapte Vandenbroeck eenvoudig uit en tikte de 0-2 dan rustig binnen. OHL herstelde niet meer van die dubbele achterstand. Anderlecht won zo voor het eerst op het veld van OHL en begint met een zes op zes aan het seizoen. OHL blijft na twee lastige wedstrijden puntenloos achter.

Mannen van de match zijn Sylla en Najar: Het draaide niet bij Anderlecht tot Hasi ingreep en Ezekiel en Najar in de ploeg dropte. Meteen daarna scoorden de bezoekers twee keer. Sylla zijn prestatie in de spits kwam extra uit de verf door het zwakke optreden van Suarez. De Guineeër bekroonde zijn partij met de openingstreffer.

Goals: 69' Sylla (0-1), 75' Tielemans (0-2)
OHL: Riou, Rougkalas, Reynaud, Vandenbroeck, Croizet, Bostock (76' Delporte), Le Postollec, Remacle, Asamoah, Kostovski, Cerigioni (76' Trossard)
Anderlecht: Proto, Obradovic, Deschacht, Dendoncker, Vanden Borre (63' Ezekiel), Tielemans, Gillet, Defour, Praet, Suarez (63' Najar), Sylla (80' Okaka)
Gele kaarten: 18' Gillet, 20' Dendoncker, 61' Rougkalas
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Toeschouwers: 8.000

ohl jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...