Van Holsbeeck: "Mitrovic zou in de Serie A ook niet dezelfde statistieken halen"

Stefano Okaka, gisteren voorgesteld als nieuwste aanwinst van Anderlecht. Een krachtmens pur sang, dat was ieders eerste indruk. De 25-jarige Italiaan zal moeten afrekenen met de vooroordelen van een niet-scorende spits te zijn, maar daar lijkt hij ons tegenop gewassen.T-shirt halverwege de benen, modieuze sneakers aan de voeten en blingbling rond de pols. Ondanks dat zijn ouders beiden Nigeriaan zijn, is Stefano Okaka volbloed Italiaan. Ook qua zelfvertrouwen. Bij Anderlecht geloven ze sterk in hun nieuwste aankoop.


Van Holsbeeck mocht zich ook op de borst kloppen met de aanwerving van de aanvaller, die wel niet de statistieken van een Mitrovic kan voorlegggen. "Hij wil winnen. Hij is op een leeftijd van maturiteit gekomen. De vergelijking met Balotelli gaat ook niet op. Ik heb met hem gepraat en zoals hij zegt: het enige wat ze samen hebben, is hun huidskleur. De coach wou hem er echt bij. Ik had hem gezegd dat ik ging proberen zulk een profiel te halen, maar dat ik niets kon beloven. Dat Stefano vandaag bij ons zit, benadrukt onze ambities. De druk is hier reeds enorm na het missen van de titel. Hij kan ons helpen die ambities waar te maken."

 
Dat zijn cijfers de laatste jaren niet die van een sluipschutter waren, weet Van Holsbeeck. "Maar hij is het type dat onze andere aanvallers beter kan maken. En zoals eerder al gezegd: Mitrovic zou in de Serie A ook niet dezelfde statistieken kunnen voorleggen."

Voetbalkrant

vanholsbeeck okaka

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...