Van Holsbeeck: "Ik ben overtuigd dat Okaka een meerwaarde is voor onze competitie"

Vandaag, dinsdag 28 juli 2015, werd STEFANO OKAKA in Neerpede officeel voorgesteld aan de pers. De Italiaanse aanvaller, die overkomt van UC Sampdoria, tekende een contract voor 4 seizoenen bij RSC Anderlecht en zal spelen met rugnummer 99. 


Herman Van Holsbeeck was blij dat hij de nieuwste aanwinst officieel mocht voorstellen. We zijn toch redelijk fier om hem te kunnen presenteren. Hij is 25 jaar en komt uit de Italiaanse competitie. De eerste speler naast Georges Grn, als ik het me goed herinner die ervoor kiest om van de Serie A over te komen naar RSCA. Dat toont toch ergens dat buitenlandse spelers geen lage dunk hebben van onze competitie.


Volgens de algemene manager van RSCA is hij het type speler dat nog ontbrak in de kern : hij is kopbalsterk en heeft zijn lengte mee, maar ook zijn duelkracht zal ons zeker van nut zijn. Als je die drie dingen optelt, ben ik er zeker van dat hij veel zal kunnen bijbrengen aan onze ploeg. 


"Ik ben ervan overtuigd dat hij een meerwaarde kan zijn in de Belgische competitie. Hij kan deze jonge groep ontzettend veel bijbrengen, want we misten nog een speler met kracht. Zijn kopspel is ook een van zijn sterke punten", klonk het op de persconferentie. Van Holsbeeck gaf ook mee dat Anderlecht nog niet klaar is op de transfermarkt. "We willen in de toekomst minder afhankelijk zijn van n spits en de trainer wil ook absoluut met twee spitsen spelen. Daarom hebben we gezocht naar twee aanvallers die complementair zijn. Okaka is ook zeker niet onze laatste transfer, want er komt zeker nog een centrale verdediger bij."RSCA.be

vanholsbeeck okaka

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...