Tielemans trekt Anderlecht over de streep

Youri Tielemans heeft Anderlecht op de eerste speeldag behoed voor puntenverlies tegen Waasland-Beveren. Na een sterke eerste helft, gaf de thuisploeg de dubbele voorsprong na de pauze zomaar uit handen. Een goal van Tielemans in de extra tijd bezorgde paars-wit toch de volle buit.

Het nieuwe seizoen was nauwelijks een paar minuten oud of Waasland-Beveren stond al op achterstand. Guillaume Gillet, terug van weggeweest in het Astridpark, stond op de juiste plaats om in doel te knikken na een afgeweerd schot van Tielemans. Waasland-Beveren, met negen nieuwkomers in de ploeg, was duidelijk nog op zoek naar automatismen en raakte nauwelijks in de buurt van Silvio Proto. Het schaarse Waaslandse gevaar kwam van Steeven Langil, die in zijn eentje de Anderlecht-defensie aan de praat probeerde te houden. Na een half uur drukte Anderlecht het gaspedaal opnieuw in en dat leverde al snel een tweede doelpunt op. Matias Suarez, voor het eerst sinds 9 maanden weer in de basis in een officiŽle wedstrijd, bediende spitsbroeder Idrissa Sylla, die van dichtbij mocht scoren.

In de tweede helft toonde Waasland-Beveren een ander gelaat. Met meer gretigheid en aanvallende impulsen knokten de Waaslanders zich in de match, weliswaar zonder veel doelgevaar te creŽren. Olivier Myny kopte de enige echte mogelijkheid voorlangs. Anderlecht dacht de partij rustig te kunnen uitspelen en leunde meer en meer achteruit. Die tactiek leek te werken, tot een kwartier voor tijd. Eerst tekende Langil voor de verdiende aansluitingstreffer, enkele minuten later maakte de net ingevallen Vanzo er met een fraaie solo 2-2 van. Een stunt leek in de maak voor Waasland-Beveren, maar diep in de blessuretijd besliste Youri Tielemans daar anders over. Met een geweldig afstandsschot over de verraste Henkinet bracht hij het Constant Vanden Stock-stadion alsnog in extase: 3-2.

Man van de match was Youri Tielemans. Hij was de meest constante factor op het veld, met sobere ingrepen en slimme acties op het middenveld. Zijn doelpunt was de kers op de taart. Opvallend: Bij Anderlecht stonden met Steven Defour, Matias Suarez en Dennis Praet drie Gouden Schoenen in de ploeg.

Goals: 3' Gillet (1-0), 35' Sylla (2-0), 71' Langil (2-1), 76' Vanzo (2-2), 92' Tielemans (3-2)
Anderlecht: Proto, Obradovic, Deschacht, Dendoncker, Vanden Borre (80' Leya Iseka), Tielemans, Gillet, Defour, Praet (59' Najar), Sylla, Suarez
Waasland-Beveren: Henkinet, Demir, Buatu, Coulibaly, Jans, Langil (91' M'Sila), Moulin, Maric, Myny (80' Ibou), Gano (72' Vanzo), Emond
Gele kaart: 48' Myny
Scheidsrechter: Frederik Geldhof
Toeschouwers: 18.700

jupilerproleague beveren

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...