Van Holsbeeck: "Nu is het afwachten of we de twee toppers kunnen halen"

Voor Herman Van Holsbeeck zijn het drukke tijden. De Anderlecht-manager heeft de handen vol met de transferdossiers. "Er mogen in de komende weken nog één of twee spelers verwacht worden", zegt Van Holsbeeck."We hebben lang onderhandeld om Mitrovic en Mbemba voor zoveel mogelijk geld weg te krijgen en zijn daarin geslaagd. Nu is het afwachten of we de twee toppers die we willen, kunnen halen."
Anderlecht ging vorig seizoen vaak de mist in op stilstaande fasen. Met Mitrovic en Mbemba is het nu bovendien twee goede koppers kwijt. "We zijn op zoek naar een goede kopper. We volgen een buitenlandse piste van een speler die we heel goed kennen."


Het mislopen van de Champions League heeft ook gevolgen voor het transferbeleid. "Ik was zeer kwaad bij het missen van de tweede plaats. We lieten een kans liggen om alsnog de jackpot van bijna 20 miljoen binnen te rijven. Dan had de transferperiode er anders uitgezien."


De komst van Boussoufa blijft intussen onzeker. "Hij is een Anderlecht-man en ik voel dat hij wil inleveren. Maar het probleem ligt bij Lokomotiv Moskou, die 15 miljoen betaalden aan Anzji en en een stuk van die investering willen recupereren. Daar wringt het schoentje."


Ook Dennis Praet aast nog steeds op een transfer, maar blijft voorlopig gewoon bij Anderlecht. "Dennis mag vertrekken voor een bepaalde prijs. We zullen ons tot de laatste cent aan die prijs houden.Er zijn altijd drie partijen bij een transfer en zolang één van die partijen zich niet goed voelt bij de transfer, dan is het geen goede transfer. Tot nu toe voelen wij ons niet goed bij een transfer."

Sporza

vanholsbeeck

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...