Van Holsbeeck: "Nu is het afwachten of we de twee toppers kunnen halen"

Voor Herman Van Holsbeeck zijn het drukke tijden. De Anderlecht-manager heeft de handen vol met de transferdossiers. "Er mogen in de komende weken nog één of twee spelers verwacht worden", zegt Van Holsbeeck."We hebben lang onderhandeld om Mitrovic en Mbemba voor zoveel mogelijk geld weg te krijgen en zijn daarin geslaagd. Nu is het afwachten of we de twee toppers die we willen, kunnen halen."
Anderlecht ging vorig seizoen vaak de mist in op stilstaande fasen. Met Mitrovic en Mbemba is het nu bovendien twee goede koppers kwijt. "We zijn op zoek naar een goede kopper. We volgen een buitenlandse piste van een speler die we heel goed kennen."


Het mislopen van de Champions League heeft ook gevolgen voor het transferbeleid. "Ik was zeer kwaad bij het missen van de tweede plaats. We lieten een kans liggen om alsnog de jackpot van bijna 20 miljoen binnen te rijven. Dan had de transferperiode er anders uitgezien."


De komst van Boussoufa blijft intussen onzeker. "Hij is een Anderlecht-man en ik voel dat hij wil inleveren. Maar het probleem ligt bij Lokomotiv Moskou, die 15 miljoen betaalden aan Anzji en en een stuk van die investering willen recupereren. Daar wringt het schoentje."


Ook Dennis Praet aast nog steeds op een transfer, maar blijft voorlopig gewoon bij Anderlecht. "Dennis mag vertrekken voor een bepaalde prijs. We zullen ons tot de laatste cent aan die prijs houden.Er zijn altijd drie partijen bij een transfer en zolang één van die partijen zich niet goed voelt bij de transfer, dan is het geen goede transfer. Tot nu toe voelen wij ons niet goed bij een transfer."

Sporza

vanholsbeeck

Beerlandt (Besix) blijft aandeelhouder van RSC Anderlecht
Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten

Meer nieuws...