Van Holsbeeck: "We gaan voor 2 a 3 spelers die een meerwaarde geven"

Manager Herman Van Holsbeeck over andere dossiers die nog op zijn bureau liggen, zoals Mbemba en Boussoufa. "Voorlopig is Mbark onhaalbaar, maar we zien wel."


"Als binnenkort, zoals ik verwacht, de transfer van Mbemba naar Newcastle ook afgerond raakt, kunnen wij ook nog twee a drie spelers halen. Je moet eerst wat centen hebben als je een topspits wil halen. We gaan voor spelers die een meerwaarde kunnen geven aan dit jonge Anderlecht. We weten welke mankementen er vorig seizoen waren en welk profiel de coach wil als versterking. Natuurlijk is het ideaal om de competitie te kunnen beginnen met je volledige kern, maar ik wist met de transfers die op de agenda stonden dat dat onmogelijk was. Maar we zullen op het gepaste moment wel klaar zijn."


Een naam die vaak opduikt als mogelijke versterking bij paars-wit is Mbark Boussoufa. Is zijn terugkeer haalbaar? "Het gaat niet over kwaliteiten, maar over het financiŽle plaatje", zegt Van Holsbeeck.

"Iedereen weet dat ook Dennis Praet over een transfer praat en Boussoufa kan op die positie spelen. Maar voor het ogenblik is hij onhaalbaar, maar we zien wel wat ervan komt. Ik denk wel dat hij zin heeft om terug naar Anderlecht te komen. Hij speelt natuurlijk in Moskou en daar betalen ze veel. En we gaan het inkomende transfergeld (met Mbemba meegerekend ongeveer 30 miljoen euro) niet helemaal spenderen aan nieuwe spelers. We hebben ook het geld van de Champions League mislopen."


Van Holsbeeck geeft ook zijn mening over de interesse in Gillet.
"Guillaume Gillet kon na zijn uitleenbeurt aan Bastia dan weer naar Reims, maar de speler wou niet en zoals de zaken er nu voor staan, mag hij enkel weg bij een hoog bod."

Sporza

vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...