Van Holsbeeck: "We gaan voor 2 a 3 spelers die een meerwaarde geven"

Manager Herman Van Holsbeeck over andere dossiers die nog op zijn bureau liggen, zoals Mbemba en Boussoufa. "Voorlopig is Mbark onhaalbaar, maar we zien wel."


"Als binnenkort, zoals ik verwacht, de transfer van Mbemba naar Newcastle ook afgerond raakt, kunnen wij ook nog twee a drie spelers halen. Je moet eerst wat centen hebben als je een topspits wil halen. We gaan voor spelers die een meerwaarde kunnen geven aan dit jonge Anderlecht. We weten welke mankementen er vorig seizoen waren en welk profiel de coach wil als versterking. Natuurlijk is het ideaal om de competitie te kunnen beginnen met je volledige kern, maar ik wist met de transfers die op de agenda stonden dat dat onmogelijk was. Maar we zullen op het gepaste moment wel klaar zijn."


Een naam die vaak opduikt als mogelijke versterking bij paars-wit is Mbark Boussoufa. Is zijn terugkeer haalbaar? "Het gaat niet over kwaliteiten, maar over het financiŽle plaatje", zegt Van Holsbeeck.

"Iedereen weet dat ook Dennis Praet over een transfer praat en Boussoufa kan op die positie spelen. Maar voor het ogenblik is hij onhaalbaar, maar we zien wel wat ervan komt. Ik denk wel dat hij zin heeft om terug naar Anderlecht te komen. Hij speelt natuurlijk in Moskou en daar betalen ze veel. En we gaan het inkomende transfergeld (met Mbemba meegerekend ongeveer 30 miljoen euro) niet helemaal spenderen aan nieuwe spelers. We hebben ook het geld van de Champions League mislopen."


Van Holsbeeck geeft ook zijn mening over de interesse in Gillet.
"Guillaume Gillet kon na zijn uitleenbeurt aan Bastia dan weer naar Reims, maar de speler wou niet en zoals de zaken er nu voor staan, mag hij enkel weg bij een hoog bod."

Sporza

vanholsbeeck

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...