Wout Faes: "Tielemans en Dendoncker zijn een voorbeeld"

Op RSCA TV gaven Wout Faes en Dodi Lukebakio een interview over hun eerste ervaringen bij de A-kern. De twee youngsters trokken mee op stage met de hoofdmacht van Anderlecht en blikten nu terug op de eerste dagen.


Opvallend is dat de twee het meeste opkijken naar jongens als Tielemans (18) en Dendoncker (20), die maar net iets ouder zijn dan het tweetal: “Zij kunnen school combineren met topsport, zij zijn een voorbeeld”, verklaart Faes. “Najar is mijn voorbeeld, ik probeer zijn acties na te doen”, vult Lukebakio aan.


De twee bespraken ook de kwaliteiten van elkaar: “Lukebakio’s één tegen één is sterk, maar vooral zijn snelheid. Hij heeft ook goede diepgang. Als hij naar binnen kan komen en trappen dan is hij zeer gevaarlijk. Faes speelt met een gemak dat weinig verdedigers hebben. Als hij de bal heeft blijft hij altijd zeer kalm en dat is zijn grootste kwaliteit. Fysiek is hij ook heel sterk en één tegen één is hij moeilijk te verslaan.”


"Wout speelt met gemak dat weinig verdedigers hebben. Als hij de bal heeft blijft hij altijd heel kalm en dat is zijn grootste kwaliteit. Fysiek is hij ook heel sterk en één tegen één is hij zeer moeilijk te verslaan.

faes lukebakio

Michel Verschueren opgenomen in het ziekenhuis
Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"
Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"
Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"
Anderlecht verliest nu ook van STVV
Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig

Meer nieuws...