Proto: "Dringend versterking nodig"

Anderlecht pakte vorig seizoen geen titel. De druk wordt dus opgevoerd bij paars-wit. “Dat gaat wel. Bij Anderlecht is er altijd druk, dat zijn we gewoon”, zegt Silvio Proto in Het Laatste Nieuws.


“Het is nu aan ons om een reactie te tonen. Alleen hebben we daarvoor wel versterkingen nodig. Op dit moment zitten we met nog een jongere groep dan vorig jaar. En er zijn enkele spelers die nog op het punt staan om te vertrekken”, weet Proto.
“Cyriac is weg, hij is niet vervangen. Mitrovic gaat weg, er is nog geen nieuwkomer voor zijn plaats. Mbemba: hetzelfde Misschien vertrekt Praet ook. Dat bemoeilijkt de zaken, ook voor de coach. In een ideale wereld zouden we hier op stage met de groep staan die ook aan het seizoen zal beginnen. Dat is een héél lastige situatie voor iedereen binnen de club. Vergeleken met onze concurrenten hebben we kwalitatief gezien niet de beste ploeg.”


“Kijk maar eens naar vorig seizoen. Wie had Club Brugge om de zaken te forceren? Vazquez, Refaelov, Izquierdo, De Sutter, Oulare. En wij? Mitrovic, ja. Daar stopt het. Als we met de huidige kern iets willen klaarspelen zullen we het als team moeten doen.”


"Wij hebben meer kwaliteit nodig en een bredere kern. We werken hard om als ploeg beter te worden, maar de coach heeft te weinig wisselmogelijkheden. Er is nood aan meer onderlinge concurrentie. Elke speler zou zich op training 100 procent moeten inzetten om zeker te zijn van zijn plaats.""Rekening houdend met wie er wellicht nog vertrekt, hebben we twee spitsen, een middenvelder en een centrale verdediger nodig. Ook om komaf te maken met al die tegengoals op stilstaande fases. Dat ligt niet aan ons defensieve systeem, maar aan een gebrek aan ervaring."


Proto beseft dat hij zelf ook niet zijn beste seizoen achter de rug heeft. "Ik moet beter kunnen, daar ben ik me volledig van bewust. Ik heb mooie dingen laten zien, maar er waren ook mindere momenten. Nu ben ik in topvorm, dat bewijzen mijn fysieke testen. Met Kaminski en Roef heb ik veel concurrentie, maar ik denk niet dat de keepershiërarchie veranderd is na één minder seizoen. Ik weet wel dat ik me ook moet bewijzen. Ik wil tonen dat ik nog altijd de beste ben", is Proto strijdvaardig.

Voetbal24.be

proto

Hanni: "Soms hebben fans gelijk dat ze fluiten"
Anderlecht vangt 600.000 euro voor vertrokken jeugdspeler
Najar bijna speelklaar, Mendoza terug naar huis
De RSCA jeugd tonen hoe het wel moet
Thelin aangeboden bij Waasland - Beveren
Davy Roef op weg naar Waasland - Beveren
Dendoncker: "Mentaliteit en solidariteit is weg"
Is er een ruil Jimenez vs Svilar in de maak?
Saint-Étienne wil Beric vooral verkopen
Veel interesse in Dendoncker niets concreet
5 voor 12 voor René Weiler
Michel Verschueren opgenomen in het ziekenhuis
Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"
Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"
Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"

Meer nieuws...