Bijna een derde van de spelers zou voor Anderlecht willen spelen

Sport/Voetbalmagazine pakt vandaag uit met de resultaten van een spelersenquête bij 246 spelers uit de Belgische eerste klasse. Dat levert een aantal interessante resultaten op. Wij pikken er voor u de opmerkelijkste vaststellingen uit.


Op de vraag wie de meest overschatte speler in eerste klasse is, gaven 106 van de 246 spelers een antwoord. 38 van hen (36%) noemden Dennis Praet. Praet gaat Thomas Meunier en Alexandar Mitrovic vooraf. Volgens Sport/Voetbalmagazine heeft de eerste plaats van Praet mogelijk te maken met het oordeel dat Praet volgens zijn collega's te vroeg de Gouden Schoen kreeg. In 2009 werd Axel Witsel gekozen tot meest overschatte speler, nadat hij een jaar eerder de Gouden Schoen had gewonnen.
 


De beste speler in België is volgens de Belgische profvoetballers Victor Vazquez. Hij krijgt 45 procent van de stemmen. Dennis Praet staat op twee (20%), Lior Refaelov eindigt als derde (19%). 
 


De beste doelman is met voorsprong Mathew Ryan. Hij krijgt drie keer meer stemmen dan Silvio Proto. Op drie staat Boban Bajkovic.
 


Het jonge Belgische talent waar in de komende jaren het meeste van verwacht wordt, is Youri Tielemans. Hij gaat zijn ploegmaats Leander Dendoncker en Dennis Praet vooraf.
 


De meest onderschatte speler blijft Olivier Deschacht. Ook in 2009 verdiende de verdediger van Anderlecht volgens zijn collega's al meer waardering.
 


Op de vraag onder welke trainer de spelers graag eens zouden werken, antwoordden 39,8% Michel Preud'homme. Besnik Hasi komt op de tweede plaats met 20,3%, kampioenenmaker Hein Vanhaezebrouck krijgt als derde 19,8% van de stemmen.
De beste supporters van het land zijn volgens de spelers te vinden in Luik. Net als in 2009 gaat Standard, met 32,9 % van de stemmen, KV Mechelen vooraf (27,2%). Op de derde plaats steekt Club Brugge Anderlecht voorbij, dat naar de vijfde plaats tuimelt. 
 


De Ghelamco Arena vinden de spelers het gezelligste stadion, voor de stadions van Anderlecht en Standard. Naar het stadion van Oostende trekken ze het minst graag. Daarna volgen Moeskroen en Lierse.
 


De grasmat die het meest kan bekoren is die van Anderlecht. Dan volgen Genk en Lokeren. 30,1% vindt de grasmat op Sclessin de slechtste, voor Moeskroen en Westerlo.
 


Met 30,1% van de stemmen is Anderlecht ook de club waarvoor de meeste spelers eens zouden willen spelen. Club Brugge volgt met 21,5% van de stemmen op de tweede plaats. Gent is derde met 17,5%.

Sporza

praet proto tielemans dendoncker

Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden

Meer nieuws...