Van Holsbeeck: "Of Boussoufa financieel haalbaar is moet blijken"

Herman Van Holsbeeck heeft een 'iets' minder dikke portefeuille om straks transfers te gaan doen. En dus moet hij proberen spelers te halen tegen de laagste prijs.‘Ik krijg een envelop van het bestuur die ik mag besteden aan transfers. Die zal door het gebrek aan Champions League-geld minder gevuld zijn. Spelers die willen vertrekken, daar ben ik redelijk gerust op. Mitrovic wil graag blijven. Zijn familie is hier graag. De enige die echt wil vertrekken, is Mbemba. Dat is ook zo afgesproken." Gaat Van Holsbeek verder.  "Wij hebben ervaring nodig. Dat kan ook een speler van 22 jaar zijn. Ook Mbark Boussoufa komt in aanmerking. Praet en Boussoufa kunnen samenspelen. Ze hebben allebei bewezen dat ze als spelverdeler én op de linkerflank kunnen spelen. Of het financieel haalbaar is, zal moeten blijken. Als Lokomotiv Moskou hem wil houden, ­kunnen we daar niet tegenop. Maar hij heeft nog maar één jaar contract en misschien wil hij wel terugkomen. In België spelers halen, wordt moeilijk. Club Brugge, Anderlecht en Standard moeten altijd heel veel betalen. Als ik hoor dat voor Scholz 3,5 miljoen euro is betaald, dan moet ik slikken. Genoeg interessante spelers in België: Kebano, ­Carcela, ­Vanaken, maar die zijn onbetaalbaar. AA Gent kan makkelijker zeggen dat het één of twee miljoen euro meer zal geven, bij ons blijft dat ­beperkt tot 2 à 300.000 euro.’RSC Anderlecht haalde met Ibrahima Conté, Maxime Colin, Idrissa Sylla, Rolando en Marko Marin dit seizoen heel wat nieuwe spelers. Zij brachten geen grote meerwaarde. Herman Van Holsbeeck legt uit. 
"Ibrahima Conte begon heel sterk maar heeft zich moeten aanpassen. Maxime Colin is vorige zomer gekomen voor 400.000 euro. Prijs/kwaliteit is dat een goede speler. Idrissa Sylla: we wisten van zijn blessure. Volgend seizoen zal hij er wel staan." 


"Over de kwaliteiten van Marko Marin bestaat geen discussie, die heeft hij in de bekerfinale getoond. Spijtig genoeg is hij blessuregevoelig. Rolando bracht niet wat van hem werd verwacht. Hij wilde eigenlijk naar Inter, maar werd door Porto verplicht naar ons te komen. Hij heeft zich als een echte prof gedragen, maar was hier niet met zijn volle goesting."


Elke keer wanneer Anderlecht naast de landstitel grijpt, worden de gerealiseerde transferdossiers extra onder de loep genomen. Dat is na de derde plek van dit seizoen niet anders.
"Weet je wat ons echt heeft genekt? De Afrika Cup", bijt hij van zich af in Het Nieuwsblad.
"Mbemba, Conte en Acheampong zijn alle drie geblesseerd teruggekomen. Dat zegt genoeg. Mbemba, Conte en Acheampong waren drie spelers die in de Champions League goed presteerden. Op Mbemba na zijn die niet meer op niveau gekomen", aldus Van Holsbeeck.

Voetbalkrant

vanholsbeeck

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...