Van Holsbeeck: "Of Boussoufa financieel haalbaar is moet blijken"

Herman Van Holsbeeck heeft een 'iets' minder dikke portefeuille om straks transfers te gaan doen. En dus moet hij proberen spelers te halen tegen de laagste prijs.‘Ik krijg een envelop van het bestuur die ik mag besteden aan transfers. Die zal door het gebrek aan Champions League-geld minder gevuld zijn. Spelers die willen vertrekken, daar ben ik redelijk gerust op. Mitrovic wil graag blijven. Zijn familie is hier graag. De enige die echt wil vertrekken, is Mbemba. Dat is ook zo afgesproken." Gaat Van Holsbeek verder.  "Wij hebben ervaring nodig. Dat kan ook een speler van 22 jaar zijn. Ook Mbark Boussoufa komt in aanmerking. Praet en Boussoufa kunnen samenspelen. Ze hebben allebei bewezen dat ze als spelverdeler én op de linkerflank kunnen spelen. Of het financieel haalbaar is, zal moeten blijken. Als Lokomotiv Moskou hem wil houden, ­kunnen we daar niet tegenop. Maar hij heeft nog maar één jaar contract en misschien wil hij wel terugkomen. In België spelers halen, wordt moeilijk. Club Brugge, Anderlecht en Standard moeten altijd heel veel betalen. Als ik hoor dat voor Scholz 3,5 miljoen euro is betaald, dan moet ik slikken. Genoeg interessante spelers in België: Kebano, ­Carcela, ­Vanaken, maar die zijn onbetaalbaar. AA Gent kan makkelijker zeggen dat het één of twee miljoen euro meer zal geven, bij ons blijft dat ­beperkt tot 2 à 300.000 euro.’RSC Anderlecht haalde met Ibrahima Conté, Maxime Colin, Idrissa Sylla, Rolando en Marko Marin dit seizoen heel wat nieuwe spelers. Zij brachten geen grote meerwaarde. Herman Van Holsbeeck legt uit. 
"Ibrahima Conte begon heel sterk maar heeft zich moeten aanpassen. Maxime Colin is vorige zomer gekomen voor 400.000 euro. Prijs/kwaliteit is dat een goede speler. Idrissa Sylla: we wisten van zijn blessure. Volgend seizoen zal hij er wel staan." 


"Over de kwaliteiten van Marko Marin bestaat geen discussie, die heeft hij in de bekerfinale getoond. Spijtig genoeg is hij blessuregevoelig. Rolando bracht niet wat van hem werd verwacht. Hij wilde eigenlijk naar Inter, maar werd door Porto verplicht naar ons te komen. Hij heeft zich als een echte prof gedragen, maar was hier niet met zijn volle goesting."


Elke keer wanneer Anderlecht naast de landstitel grijpt, worden de gerealiseerde transferdossiers extra onder de loep genomen. Dat is na de derde plek van dit seizoen niet anders.
"Weet je wat ons echt heeft genekt? De Afrika Cup", bijt hij van zich af in Het Nieuwsblad.
"Mbemba, Conte en Acheampong zijn alle drie geblesseerd teruggekomen. Dat zegt genoeg. Mbemba, Conte en Acheampong waren drie spelers die in de Champions League goed presteerden. Op Mbemba na zijn die niet meer op niveau gekomen", aldus Van Holsbeeck.

Voetbalkrant

vanholsbeeck

Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen

Meer nieuws...