Van Holsbeeck: "We hebben verdediger met leiderscapaciteiten nodig"

Anderlecht heeft het seizoen als derde afgesloten en dat komt aan bij manager Herman Van Holsbeeck. Bij Sporza analyseert hij het afgelopen seizoen en welke tekortkomingen Anderlecht de titel hebben gekost. "Het was een ander verhaal als Daniel Van Buyten nog een jaar bij ons had willen voetballen."Na zeven speeldagen in de play-offs had Anderlecht zijn lot in eigen handen. Maar door puntenverlies tegen Standard en Kortrijk verspeelde het de titel aan AA Gent en de tweede plaats aan Club Brugge.
"We moeten bekennen dat Gent deze titel verdient. Ze hebben alle belangrijke wedstrijden gewonnen en zijn de verdiende kampioen. Daar moeten we ons sportief bij neerleggen", zegt Van Holsbeeck na drie paars-witte titels.


'MATCH OP KORTRIJK LIGT ZWAAR OP DE MAAG' Herman Van Holsbeeck


"Het zit vooral diep dat we de tweede plaats verspeeld hebben, en dat op een knullige manier. Als je in Kortrijk 20 minuten voor tijd 0-2 voor staat en je maar een punt pakt, ligt dat zwaar op de maag.Als bestuurder bereken je de financiële kant van de zaak. Als je nog de kans hebt om de Lotto te winnen, wat de Champions League toch is, dan is dat een domper als je die misloopt."
"Het werd een seizoen van vooral individuele prijzen met de Gouden Schoen voor Praet, de beste jongere Tielemans en topschutter Mitrovic, maar waarin we anderzijds toch ook nog de bekerfinale speelden en een mooie Champions League-campagne afwerkten. Maar in eigen land hebben we het in de laatste drie matchen laten liggen. We moeten dit goed analyseren."


'MET VAN BUYTEN HAD JE EEN ANDER ANDERLECHT GEZIEN' Herman Van Holsbeeck


Voor Herman Van Holsbeeck is een gemiste transfer van vorige zomer cruciaal geweest voor het seizoen van Anderlecht. "Een van de redenen waarom we geen kampioen zijn, is omdat we er niet in geslaagd zijn om Daniel Van Buyten te overtuigen nog een jaar te voetballen. Met zo'n ervaren man erbij had je een ander Anderlecht gezien. We hebben de keuze gemaakt voor de jeugd en dan is de mix van oud en jong heel belangrijk. Nu gaan we ook kijken om spelers te halen die ervaring hebben en anderen kunnen begeleiden.""We slikten dit seizoen bijna 20 doelpunten op stilstaande fases, dus zitten we achterin met een bepaalde lacune. Daar moeten we iets proberen aan te doen. We hebben een verdediger met een goed kopspel en leiderscapaciteiten nodig. We weten wie we willen.Voorin hebben we een speler met een actie nodig die het verschil kan maken. Dan is het ook nog de vraag of Matias Suarez terugkeert."


'MBEMBA IS KLAAR VOOR TOPCLUB' Herman Van Holsbeeck


En zijn er vertrekkers? "Chancel Mbemba is klaar voor een andere uitdaging, dat bespraken we vorig jaar al met hem. Voor hem is er interesse. Het zal vroeg of laat gebeuren dat hij naar een betere competitie en een topclub gaat. Praet en Mitrovic zal Anderlecht dan weer alleen laten gaan voor de prijs die Anderlecht bepaalt. Bij een transfer moeten drie partijen akkoord gaan en een goeie zaak doen. Bij de cijfers die ik nu ken, doet Anderlecht bij Praet geen goeie zaak."De coach blijft ook. "We zijn heel tevreden over het werk van Hasi. Het doet me ook plezier dat de fans konden leven met de derde plek en de titel van Gent. Vanaf morgen focussen we erop om volgend seizoen weer kampioen te worden."

Sporza

vanholsbeeck

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...