Hasi: "We moeten nog een keer alles geven voor de supporters"

De ontgoocheling is groot in Brussel na het gelijkspel in Kortrijk en het verliezen van de titel. Besnik Hasi wil tegen de nieuwe kampioen zondag wel nog één keer alles geven: "We moeten de supporters iets teruggeven."Op de persconferentie voor de wedstrijd tussen uittredend landskampioen Anderlecht en opvolger AA Gent stak trainer Besnik Hasi zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken.


"Iedereen binnen de club is ontgoocheld, maar we mogen onze emoties niet de bovenhand laten nemen", opent Hasi. "We moeten nog een keer alles geven voor de supporters, die ons een heel seizoen onvoorwaardelijk hebben gesteund. Bovendien is er nog een waterkansje op de tweede plaats en het bijhorende Champions League-ticket. We zijn dus verplicht om te winnen en het beste van onszelf te geven."


Ook persoonlijk kwam het verliezen van de titel hard aan bij Hasi: "ik ben altijd hard voor mezelf en ben dat nu ook. Er zijn dit seizoen mooie momenten geweest, maar ook veel mindere. Hier kom ik beter uit als trainer en als mens."


Na het gelijkspel tegen KV Kortrijk kwam paars-wit op de derde plaats te staan. Verschillende spelers wezen met beschuldigende vingers naar elkaar. Besnik Hasi probeert te zalven.
Anthony Vanden Borre verklaarde na de wedstrijd tegen Kortrijk dat degenen die een grote mond hebben in de kleedkamer ook op het veld maar eens hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Olivier Deschacht wou dan weer niets zeggen om 'zichzelf te beschermen'.
"Dat zijn uitlatingen in het heetst van de strijd die ingegeven zijn door ontgoocheling", probeert Hasi te zalven in Het Laatste Nieuws. "We gaan net als altijd onze analyse maken, samen met de hele groep. Maar er zijn geen problemen tussen de spelers hoor. Als je niet alleen de titel, maar ook de tweede plaats verliest, kan ik me wel indenken hoe Deschacht zich voelt. Wat mij betreft mag hij iets zeggen op zo'n moment", aldus Hasi.Hasi liet zich eerder al ontvallen dat sommige spelers niet met een transfer bezig moeten zijn. Volgens de coach kunnen bepaalde jongens beter eerst bevestigen. Toch is Hasi ook positief. "Individueel hebben sommigen stappen vooruit gezet, we moeten niet doen alsof alles slecht was", onderstreept de coach.
"We hebben heel veel jonge spelers ontdekt dit seizoen, we moeten nu conclusies trekken en voor de juiste mensen gaan", vervolgt Hasi in Het Laatste Nieuws. "Maar je moet ook de juiste analyse maken. Neem Dennis Praet: die was voor de winterstop uitmuntend, maar daarna is hij drie maanden geblesseerd geweest. Hij heeft nooit meer zijn beste niveau gehaald, maar dat is ook normaal", besluit Hasi.

Sporza

hasi gent

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...