Dendoncker en Tielemans voor het eerst bij Rode Duivels

Marc Wilmots heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de duels tegen Frankrijk en Wales. De bondscoach haalt de Anderlecht-youngsters Leander Dendoncker en Youri Tielemans bij de selectie. Hun ploegmaat Steven Defour moet thuisblijven. Ook Michy Batshuayi, Laurens De Bock en vaste waarde Laurent Ciman vallen uit de boot. Thomas Vermaelen is er nog altijd niet bij, Vincent Kompany ontbreekt na zijn rode kaart tegen IsraŽl. Hij is geschorst.Op 7 juni oefenen de Rode Duivels in Parijs tegen Frankrijk, op 12 juni is er de EK-kwalificatie-interland in Wales, dat samen met BelgiŽ leidt in Groep B.
Wilmots selecteerde 25 namen. De twee opvallendste zijn Dendoncker en Tielemans, die allebei voor het eerst mogen proeven van het A-team. Ze krijgen de voorkeur op Defour.


Wilmots legt uit: "Ik zie Dendoncker op de nummer 4 centraal in de verdediging. Daar speelt hij ook bij de beloften en genoot hij zijn opleiding. Ik aprrecieer zijn kalmte. Vermaelen en Kompany zijn er niet bij en ik weet dat Dendoncker op zijn positie kan spelen."


De 20-jarige Dendoncker kan ook als nummer 6 spelen, als verdedigende middenvelder, maar die positie had Wilmots in gedachten bij de keuze voor  Tielemans, net 18 geworden. "Youri is nog heel goed in vorm. Op het einde van het seizoen is hij niet vermoeid en toont hij nog veel dynamiek."
Geen Defour dus. "Ik maak mijn selectie telkens op basis van de vorm van het moment. Ik denk dat het belangrijk is voor Defour dat hij nu rust neemt en topfit aan de voorbereiding kan beginnen."

Sporza

dendoncker tielemans defour derodeduivels

Dames: Anderlecht titelfavoriet nummer 1
Kara: "Ik ben hier en ben blij hier te zijn en ik denk niet aan vertrekken"
Mata: "Voorstel Anderlecht geweigerd omdat het 'onmiddelijk' te nemen of te laten was"
Manchester United komt Dendoncker nogeens scouten
Bram Nuytinck zeer dicht bij overgang naar Udinese
Volledige programma RSCA Fan Day!
Dendoncker en Nuytinck hervatten training
Van Holsbeeck: "De enige speler die misschien vertrekt is Kara"
Van Holsbeeck: "Hier is Stanciu ťťn van de elf"
Anderlecht gaat praten met Svilar
Vertrek Dendoncker nog steeds niet uitgesloten
Kabasele wellicht naar IsraŽl
Van Holsbeeck: "Ik verwacht titelstrijd tussen vier clubs"
lambrecth ziet Lommel niet zitten
Bosuil zal klaar zijn voor openingsmatch tegen Anderlecht

Meer nieuws...