Dendoncker en Tielemans voor het eerst bij Rode Duivels

Marc Wilmots heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de duels tegen Frankrijk en Wales. De bondscoach haalt de Anderlecht-youngsters Leander Dendoncker en Youri Tielemans bij de selectie. Hun ploegmaat Steven Defour moet thuisblijven. Ook Michy Batshuayi, Laurens De Bock en vaste waarde Laurent Ciman vallen uit de boot. Thomas Vermaelen is er nog altijd niet bij, Vincent Kompany ontbreekt na zijn rode kaart tegen IsraŽl. Hij is geschorst.Op 7 juni oefenen de Rode Duivels in Parijs tegen Frankrijk, op 12 juni is er de EK-kwalificatie-interland in Wales, dat samen met BelgiŽ leidt in Groep B.
Wilmots selecteerde 25 namen. De twee opvallendste zijn Dendoncker en Tielemans, die allebei voor het eerst mogen proeven van het A-team. Ze krijgen de voorkeur op Defour.


Wilmots legt uit: "Ik zie Dendoncker op de nummer 4 centraal in de verdediging. Daar speelt hij ook bij de beloften en genoot hij zijn opleiding. Ik aprrecieer zijn kalmte. Vermaelen en Kompany zijn er niet bij en ik weet dat Dendoncker op zijn positie kan spelen."


De 20-jarige Dendoncker kan ook als nummer 6 spelen, als verdedigende middenvelder, maar die positie had Wilmots in gedachten bij de keuze voor  Tielemans, net 18 geworden. "Youri is nog heel goed in vorm. Op het einde van het seizoen is hij niet vermoeid en toont hij nog veel dynamiek."
Geen Defour dus. "Ik maak mijn selectie telkens op basis van de vorm van het moment. Ik denk dat het belangrijk is voor Defour dat hij nu rust neemt en topfit aan de voorbereiding kan beginnen."

Sporza

dendoncker tielemans defour derodeduivels

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...