Anderlecht verliest de tweede plek in Kortrijk

Aftredend landskampioen heeft geen overwinning kunnen behalen in Kortrijk. Paars-wit kwam 0-2 voor maar gaf de zege alsnog weg in het slot van de wedstrijd.

Anderlecht kwam er in de openingsfase niet aan te pas. Het middenveld werd overlopen en de paars-witte verdediging bezweek net niet onder de druk. Marusic toonde zich bedrijvig en stond garant voor de eerste twee schietkansen. Ook Santini bleek aanvankelijk een gesel voor de Brusselse defensie. Anderlecht stak een eerste keer zijn neus aan het venster via Najar, die doelman Keet op zijn weg vond. Rond de twintigste minuut bereikte het nieuws van de Gentse voorsprong het Guldensporenstadion en paars-wit schakelde een tempo hoger. Eerst zag Praet een afstandsschot net naast het doel verdwijnen, even later werd Acheampong foutief afgestopt in de grote rechthoek maar onthield scheidsrechter Delferière de bezoekers een strafschop. De vleugelspeler van de Anderlecht bleef voor dreiging zorgen. Vlak na het halfuur mocht de Ghanees alleen op Keet af maar besloot hij op de paal. Even later stuitte hij op aangeven van Mitrovic op de Kortrijkse doelman. Een 0-0 ruststand was het gevolg.

De tweede helft was vier minuten bezig wanneer kersvers Belofte van het Jaar Tielemans een mooie assist uit zijn schoenen toverde. Praet kwam voor Keet te staan en lobde de 0-1 in doel. Niet veel later leek de wedstrijd gespeeld. Defour zette zich achter een vrijschop en vond het hoofd van Mitrovic, die de 0-2 over de Kortrijk-doelman tegen de netten kopte. Kortrijk hing in de touwen en kwam er niet meer aan te pas. Praet probeerde het nog eens van ver maar zijn schicht verdween nipt naast doel. Na het uur leek het vuur uit de wedstrijd verdwenen. AA Gent was immers op 2-0 gekomen tegen Standard. Anderlecht haalde de voet van het gaspedaal en Kortrijk kwam nog eens piepen. Santini plukte een bal uit de lucht en haalde meteen uit. Het schot strandde op de vuisten van Proto, die even daarvoor met enkele bommetjes bestookt werd. Een kwartier voor tijd kwam er dan toch opnieuw spanning in de wedstrijd. Proto bracht niet goed redding en zo kon Capon de aansluitingstreffer tegen de netten duwen. Anderlecht kwam plots onder druk te staan en nauwelijks één minuut na de 1-2 kopte Tomasevic een op hoekschop nipt naast het doel. Dat bleek echter uitstel van executie voor paars-wit want tien minuten voor affluiten, plaatste Santini de 2-2 heerlijk voorbij Proto. In de absolute slotfase mocht Santini nog aanleggen voor de 3-2 maar hij besloot centraal op de bezoekende doelman. Dankzij deze puntendeling ziet Anderlecht de rivalen van Club Brugge haasje-over springen. Op de slotdag ontvangt Anderlecht kersvers kampioen AA Gent, Club Brugge krijgt Kortrijk over de vloer.

Goals: 49' Praet (0-1), 53' Mitrovic (0-2), 76' Capon (1-2), 81' Santini (2-2)
Kortijk: Keet, Tomasevic, Chanot, Van Loo, Mulemo (69' Ulens), Marusic, Van Eenoo, Klaasen (76' Claeys), Capon, Santini, Chevalier
Anderlecht: Proto, N'Sakala (83' Cyriac), Deschacht, Heylen, Vanden Borre (79' Colin), Acheampong, Tielemans, Praet, Defour, Najar, Mitrovic
Gele kaarten: 8' Santini, 91' Van Loo
Scheidsrechter: Sébastien Delferière
Toeschouwers: 9.283

kortrijk playoffs jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...