Anderlecht morst dure punten tegen Standard

Anderlecht heeft dure punten gemorst in de titelstrijd. De landskampioen kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Standard. Leider AA Gent telt daardoor vier punten voorsprong op de Brusselaars.

Na de 2-3-overwinning van AA Gent op het veld van Club Brugge lag de druk helemaal bij Anderlecht. De thuisploeg begon ook gretig aan de wedstrijd en klom al na tien minuten op voorsprong. Andy Najar kopte eerst tegen het lichaam van Adrien Trebel, maar in de rebound knalde de Hondurees wel raak. Tien minuten later klom Anderlecht bijna op 2-0. Dennis Praet kon zijn schot vanuit een scherpe hoek toch nog tussen de palen mikken, maar een glijdende Jelle Van Damme redde de Luikse meubelen voor de doellijn. Die gemiste kans brak de thuisploeg vier minuten later zuur op. Opnieuw zorgde een stilstaande fase voor problemen bij Anderlecht. Imoh Ezekiel werd op een vrije trap immers helemaal vergeten aan de tweede paal. De vrijstaande aanvaller liet Silvio Proto kansloos achter. Na de gelijkmaker lag de bal opnieuw in het kamp van Anderlecht. De thuisploeg vond echter geen gaatje in de gedisciplineerde muur van Standard.

Na de pauze leek daar verandering in te komen. Onder meer Olivier Deschacht toverde een knappe volley uit zijn sloffen. Zijn poging werd door Yohan Thuram uit de hoek gebokst. Ook de kopbal van Najar eindigde in de handen van de Fransman. Nadien viel de wedstrijd opnieuw stil. Beide ploegen voetbalden te slordig om groot doelgevaar te kunnen creëren. De meeste spanning zat in de slotfase. In de toegevoegde tijd pakte zowel Chancel Mbemba als Ezekiel hun tweede gele kaart. Standard kreeg zelfs nog twee huizenhoge kansen op de overwinning. Trebel knalde een vrije trap tegen de kruising, terwijl Igor De Camargo oog in oog met Proto op de doelman knalde. Het 1-1-gelijkspel is vooral goed nieuws voor AA Gent. De leider telt nu vier punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht. De Gentenaren kunnen donderdag in hun thuiswedstrijd tegen Standard de eerste landstitel in hun clubbestaan pakken.

Samengevat: Anderlecht moest winnen, maar speelde niet goed. De thuisploeg had enkele momenten waarop het Standard bij het nekvel had, maar nadien viel de motor stil. Anderlecht mag bovendien nog blij zijn dat Standard de kansen in de slotminuten niet afwerkte.

Goals: 10' Najar (1-0), 23' Ezekiel (1-1)
Anderlecht: Proto, N'Sakala (72' Leya Iseka), Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Acheampong, Tielemans, Defour (90' Dendoncker), Praet (82' Kawaya), Najar, Mitrovic
Standard: Thuram, Van Damme, Scholz, Teixeira, Milec, Mujangi Bia (71' Legear), Enoh, Trebel, Carcela, Ezekiel, de Camargo
Gele kaarten: 23' Ezekiel, 32' Najar, 57' Praet, 78' Deschacht, 80' Mbemba, 83' Thuram
Rode kaarten: 91' Ezekiel (2x geel), 91' Mbemba (2x geel)
Scheidsrechter: Bart Vertenten
Toeschouwers: 21.000

standard playoffs jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...