Anderlecht morst dure punten tegen Standard

Anderlecht heeft dure punten gemorst in de titelstrijd. De landskampioen kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Standard. Leider AA Gent telt daardoor vier punten voorsprong op de Brusselaars.

Na de 2-3-overwinning van AA Gent op het veld van Club Brugge lag de druk helemaal bij Anderlecht. De thuisploeg begon ook gretig aan de wedstrijd en klom al na tien minuten op voorsprong. Andy Najar kopte eerst tegen het lichaam van Adrien Trebel, maar in de rebound knalde de Hondurees wel raak. Tien minuten later klom Anderlecht bijna op 2-0. Dennis Praet kon zijn schot vanuit een scherpe hoek toch nog tussen de palen mikken, maar een glijdende Jelle Van Damme redde de Luikse meubelen voor de doellijn. Die gemiste kans brak de thuisploeg vier minuten later zuur op. Opnieuw zorgde een stilstaande fase voor problemen bij Anderlecht. Imoh Ezekiel werd op een vrije trap immers helemaal vergeten aan de tweede paal. De vrijstaande aanvaller liet Silvio Proto kansloos achter. Na de gelijkmaker lag de bal opnieuw in het kamp van Anderlecht. De thuisploeg vond echter geen gaatje in de gedisciplineerde muur van Standard.

Na de pauze leek daar verandering in te komen. Onder meer Olivier Deschacht toverde een knappe volley uit zijn sloffen. Zijn poging werd door Yohan Thuram uit de hoek gebokst. Ook de kopbal van Najar eindigde in de handen van de Fransman. Nadien viel de wedstrijd opnieuw stil. Beide ploegen voetbalden te slordig om groot doelgevaar te kunnen creëren. De meeste spanning zat in de slotfase. In de toegevoegde tijd pakte zowel Chancel Mbemba als Ezekiel hun tweede gele kaart. Standard kreeg zelfs nog twee huizenhoge kansen op de overwinning. Trebel knalde een vrije trap tegen de kruising, terwijl Igor De Camargo oog in oog met Proto op de doelman knalde. Het 1-1-gelijkspel is vooral goed nieuws voor AA Gent. De leider telt nu vier punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht. De Gentenaren kunnen donderdag in hun thuiswedstrijd tegen Standard de eerste landstitel in hun clubbestaan pakken.

Samengevat: Anderlecht moest winnen, maar speelde niet goed. De thuisploeg had enkele momenten waarop het Standard bij het nekvel had, maar nadien viel de motor stil. Anderlecht mag bovendien nog blij zijn dat Standard de kansen in de slotminuten niet afwerkte.

Goals: 10' Najar (1-0), 23' Ezekiel (1-1)
Anderlecht: Proto, N'Sakala (72' Leya Iseka), Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Acheampong, Tielemans, Defour (90' Dendoncker), Praet (82' Kawaya), Najar, Mitrovic
Standard: Thuram, Van Damme, Scholz, Teixeira, Milec, Mujangi Bia (71' Legear), Enoh, Trebel, Carcela, Ezekiel, de Camargo
Gele kaarten: 23' Ezekiel, 32' Najar, 57' Praet, 78' Deschacht, 80' Mbemba, 83' Thuram
Rode kaarten: 91' Ezekiel (2x geel), 91' Mbemba (2x geel)
Scheidsrechter: Bart Vertenten
Toeschouwers: 21.000

standard playoffs jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...