Vader Roef: "Anderlecht wil niet weten van uitleenbeurt"

Davy Roef gaf afgelopen zondag nog maar eens zijn visitekaartje af. De jonge invallersdoelman hield RSC Anderlecht bij momenten overeind tegen Club Brugge. "Een buitenlandse competitie? Verder dan Nederland zal hij niet gaan", lachen zijn ouders.


Ook de buitenlandse scouts zullen de naam van Davy Roef al ergens in hun notitieboekje hebben staan. De 21-jarige doelman leverde in de Champions League al een knalprestatie af op het veld van Galatasaray, maar bevestigde zijn talent helemaal tegen Club Brugge. 
We kunnen ons voorstellen dat Silvio Proto het bij momenten warm kreeg. Bovendien starten de Italobelg en Roef volgend seizoen op gelijke voet. "In zijn carričreplanning van de komende twee seizoenen hebben we voorzien dat hij op de bank zal zitten", vertelt papa Luc in Het Laatste Nieuws."Ik denk soms dat een uitleenbeurt beter zou zijn, maar daar wil Anderlecht niet van weten. Een buitenlandse club? Verder dan Nederland zal hij niet gaan. Engeland? Ik ben zeker dat hij ons dan vraagt om mee te komen." (lacht)


Na de partij mocht Roef in de tribune bij de supporters het feestje in gang zetten. Zijn ouders reageerden op die situatie in Het Laatste Nieuws. 
"Zo de tribune in moeten: dat was de grootste straf die ze hem konden geven", klinkt het bij z'n vader, Luc. "Zo zit hij in elkaar. Als hij op de bank zit, zal hij achteraf ook nooit de fans gaan groeten. Niet omdat hij boos is of zo, maar omdat hij niet graag die aandacht heeft. Ik zeg hem wel eens: ga toch ook eens. Maar hij is er te schuchter voor", voegde z'n moeder, Brenda, daar aan toe.


Roef is ook geen typische profvoetballer. Feesten of ver weg van huis gaan, zeggen hem niet veel. "We zeggen hem nochtans: ga eens weg. Maar het interesseert hem niet. Hij is ook nog vrijgezel. Het is te zeggen: zijn computer is zijn lief. Meteen na training begint hij te spelen. Soms een voetbalspel, maar doorgaans toch Cycling Manager. Hij is zot van koers", aldus z'n vader.


Voetbalkrant

roef

Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"
B-elftal Anderlecht wint met 1-3 van Dender
Anderlecht gelinkt aan verdediger in Zweden

Meer nieuws...