'Roef, Roef, Roef,...', 'The Roef is on fire'

'Roef, Roef, Roef,...', 'The Roef is on fire', 'In Roef we trust',... De sociale media ontploften gisterennamiddag toen de 21-jarige reservedoelman zijn ploeg op de brede schouders nam. Wie twijfelde of hij de druk zou aankunnen, kreeg lik op stuk.Er waren mensen die ons vrijdag en zaterdag aanklampten: "Die Roef in doel in zo'n match, dat is toch spijtig hé. Die jongen gaat met zo'n druk moeten spelen." Zegt Hasi. Twee dagen lang lieten we mensen weten dat er geen probleem was.
Als zijn wedstrijden tegen Galatasaray, Kortrijk en Zulte Waregem nog niet genoeg waren, wisten we uit het verleden ook dat druk het laatste van Roef's zorgen is. "Iedereen in het stadion was zenuwachtiger dan Davy", lachte Besnik Hasi achteraf. "Zo zit hij gewoon in elkaar."
Of hij nu met de beloften, met de nationale ploeg of met de A-ploeg van Anderlecht moet aantreden, Roef is altijd kalm. 


Het woord stress kent hij niet. "Dat is nu eenmaal mijn karakter", vertelde Roef schouderophalend. "Dat is toch een goeie kwaliteit?"Jean Kindermans is ervan overtuigd: Roef is de volgende doelman van Anderlecht. En dat voor vele jaren. "We hebben altijd in hem geloofd", vertelde het hoofd jeugdopleidingen ons onlangs. "Davy is een groot talent, maar ook een werker. Meer dan op Tielemans zijn we fier op hem, omdat hij het niet alleen van zijn talent moet hebben. We hebben hem kunnen vormen."


Tijdens de voorbereiding op volgend seizoen starten Proto en Roef op gelijke voet. Benieuwd wie dan aan het langste eind gaat trekken, want Hasi is op dat gebied heel fair: de beste speelt.Voetbalkrant

roef brugge hasi kindermans

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...