Anderlecht verwijst Club naar de derde stek

In Jupiler Pro League Play-Off 1 heeft Anderlecht voor het eerst dit seizoen van Club Brugge weten te winnen. De regerende landskampioen haalde het met 3-1 en telt nu evenveel punten als blauw-zwart.

Anderlecht startte furieus en kwam al in de openingsminuut op voorsprong. De Bock liet te veel ruimte in zijn rug door uit te stappen en keek toe hoe Defour een kwieke Najar het straatje instuurde. De Hondurees worstelde met zijn controle maar liet het Astridpark ontploffen door de bal prima naast Ryan in doel te tikken. In de daaropvolgende minuut was het bijna opnieuw prijs voor paars-wit. Mitrovic zette zich goed door op links en dwong een hoekschop af. Daarop liet Deschacht een niet te missen kans liggen door het leer naast doel te koppen. Club zocht naar adem door het hoge tempo dat de thuisploeg ontwikkelde in de openingsfase. Op het kwartier onderschepte Praet een slechte pass van Mechele. De Gouden Schoen zette zich door en nam de stuiterende bal op de slof maar het leer verdween naast het doel van Ryan. Na een half uur kwamen de bezoekers dan toch in de wedstrijd. Izquierdo sneed in zijn gekende stijl naar binnen om de verre hoek te viseren maar Anderlecht-doelman Roef pakte uit met een prima redding. Even later liet Deschacht een zee van ruimte in zijn rug door onoordeelkundig uit te stappen. Paars-wit mocht van geluk spreken dat de bezoekers het niet beter uitspeelden. Roef moest nogmaals zijn kunnen tonen nadat een gekraakt schot van Duarte afweek op de rug van Vanden Borre. De doelman stond op zijn verkeerde been maar wist de bal toch nog uit de hoek te ronselen. Anderlecht kon nog enkele keren uitbreken maar was dan te onzuiver om de Brugse adem af te snijden. Op slag van rust zette Refaelov zich nog achter een vrije trap. Het schot van de Israëliër was te zwak om Roef in de verlegenheid te brengen en zo moest Club met een 1-0 achterstand de kleedkamer opzoeken.

De bezoekers begonnen fel aan de tweede helft. Eerst schatte Vanden Borre een bal slecht in waardoor Izquierdo met het leer aan de haal kon. De Colombiaan dook de grote rechthoek in en sneed naar binnen om uit te halen. Roef voorkwam de gelijkmaker. Even later kreeg Refaelov een vrije schietkans na een ingestudeerd nummertje, deze keer was het Mbemba die zich voor de bal gooide. Aan de overkant besloot Dendoncker zijn kans te wagen. Hij zag zijn afgeweken bal in hoekschop verdwijnen. Defour schilderde de stilstaande fase op het hoofd van Mitrovic, die de 2-0 tegen de netten kopte en zo de bezoekers een enorme dreun verkocht. Op het uur zette Defour Najar opnieuw alleen voor Ryan. De Hondurees worstelde wederom met zijn controle en deze keer zat de Brugse doelman er kort op. In plaats van 3-0 werd het niet veel later 2-1. Refaelov dook in de rug van Deschacht en werd door Vazquez alleen richting Roef gestuurd. De Israëliër omspeelde de doelman en kon de bal in een leeg doel tikken. Club zat opnieuw in de wedstrijd en kon via Refaelov een strafschop claimen na een fout van Deschacht in de grote rechthoek. Gumienny ging niet op de vraag in en duwde de Brugse vleugelspeler een gele kaart onder de neus wegens protest. De bezoekers probeerden alles op alles te zetten maar lieten daardoor achterin wat ruimte liggen. Acheampong mocht zo alleen op Ryan af maar bleek technisch te zwak om het af te maken. Even later was het wel prijs voor de regerende landskampioen. Duarte werkte de bal slecht weg en zo kon Praet de bevrijdende 3-1 voorbij Ryan in doel knallen.

Man van de match was Davy Roef. Hij moest de geschorste Silvio Proto vervangen in doel bij Anderlecht. De jonge doelman deed het prima en pakte uit met enkele goede reddingen.

Kort samengevat: Anderlecht opende sterk en kwam verdiend op voorsprong. Nadien mocht de thuisploeg toch tevreden zijn dat doelman Roef met enkele uitstekende reddingen de bezoekers na de 1-0 van de gelijkmaker hield. Uiteindelijk houdt paars-wit de drie punten verdiend in eigen huis. Club blijft met een wrang gevoel achter na het missen van enkele kansen die een belangrijk punt hadden kunnen opleveren. Anderlecht komt zo op gelijke hoogte met Club Brugge te staan, op twee punten van leider AA Gent.

Goals: 1' Najar (1-0), 54' Mitrovic (2-0), 67' Refaelov (2-1), 89' Praet (3-1)
Anderlecht: Roef, Acheampong, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre (84' Colin), Praet (91' Leya Iseka), Defour (72' Heylen), Tielemans, Dendoncker, Najar, Mitrovic
Club Brugge: Ryan, De Bock, Mechele, Duarte, Meunier (88' Storm), Izquierdo (76' Coopman), Simons, Vazquez, Vormer, Refaelov, De Sutter (46' Oularé)
Gele kaarten: 15' Tielemans, 27' De Sutter, 71' Refaelov, 88' Oularé, 92' Mitrovic
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 26.300

jupilerproleague brugge playoffs

Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"
Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie in de Champions League heel belangrijk"
Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Meer nieuws...