Hasi: "Ik vertrouw volledig op Davy Roef"

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond heeft vandaag beslist dat Silvio Proto dan toch een schorsing opgelegd krijgt. Tegen Club Brugge zal hij dus niet van de partij zijn. Besnik Hasi reageerde op de feiten.


Proto moest dinsdag naar de Geschillencommissie. Daar werd hij vrijgesproken voor zijn tackle op Kortrijk-speler Teddy Chevalier. In beroep krijgt Proto alsnog een schorsing opgelegd. De doelman kreeg een schorsing van twee speeldagen, waarvan een voorwaardelijke. Daar bovenop krijgt Proto ook nog een boete van 800 euro.
Proto mist door de uitspraak van het BAS de topper tegen Club Brugge, die op zondag gespeeld wordt. Hasi de trainer van Proto reageerde op de persconferentie die samenviel met de uitspraak van het Hoger Beroep.


Dat de uitspraak al geldende is voor de match tegen Brugge vindt Hasi niet correct: 'Het is zeker en vast niet optimaal, noch correct dat de commissie pas zo kort voor de match zijn uitspraak bekend maakte. Nu moeten we de wedstrijdvoorbereiding vanaf nul opnieuw opstarten. Ik ben erg strikt, voor mij is de wet, de wet. Op een voorwaarde, hij moet algemeen geldend zijn, en na elke wedstrijd moet je hetzelfde oordelen. Gelukkig hebben we een goed tweede doelman. Ik vertrouw volledig op Davy Roef. Ik geloof dan ook dat hij er zal staan in de topper tegen Club."


"Helaas kunnen we niets aan de situatie veranderen. De beslissing is genomen en de uitspraak kan niet ongedaan worden gemaakt. We moeten niet denken dat we geviseerd worden, iedere club heeft zo zijn problemen. Morgen staat er nog een training gepland. Ook daar kan nog iemand uitvallen."

VoetbalBelgiŽ

hasi proto roef brugge

Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"

Meer nieuws...