Hasi: "Ik vertrouw volledig op Davy Roef"

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond heeft vandaag beslist dat Silvio Proto dan toch een schorsing opgelegd krijgt. Tegen Club Brugge zal hij dus niet van de partij zijn. Besnik Hasi reageerde op de feiten.


Proto moest dinsdag naar de Geschillencommissie. Daar werd hij vrijgesproken voor zijn tackle op Kortrijk-speler Teddy Chevalier. In beroep krijgt Proto alsnog een schorsing opgelegd. De doelman kreeg een schorsing van twee speeldagen, waarvan een voorwaardelijke. Daar bovenop krijgt Proto ook nog een boete van 800 euro.
Proto mist door de uitspraak van het BAS de topper tegen Club Brugge, die op zondag gespeeld wordt. Hasi de trainer van Proto reageerde op de persconferentie die samenviel met de uitspraak van het Hoger Beroep.


Dat de uitspraak al geldende is voor de match tegen Brugge vindt Hasi niet correct: 'Het is zeker en vast niet optimaal, noch correct dat de commissie pas zo kort voor de match zijn uitspraak bekend maakte. Nu moeten we de wedstrijdvoorbereiding vanaf nul opnieuw opstarten. Ik ben erg strikt, voor mij is de wet, de wet. Op een voorwaarde, hij moet algemeen geldend zijn, en na elke wedstrijd moet je hetzelfde oordelen. Gelukkig hebben we een goed tweede doelman. Ik vertrouw volledig op Davy Roef. Ik geloof dan ook dat hij er zal staan in de topper tegen Club."


"Helaas kunnen we niets aan de situatie veranderen. De beslissing is genomen en de uitspraak kan niet ongedaan worden gemaakt. We moeten niet denken dat we geviseerd worden, iedere club heeft zo zijn problemen. Morgen staat er nog een training gepland. Ook daar kan nog iemand uitvallen."

VoetbalBelgië

hasi proto roef brugge

Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden

Meer nieuws...