Hasi: "Ik vertrouw volledig op Davy Roef"

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond heeft vandaag beslist dat Silvio Proto dan toch een schorsing opgelegd krijgt. Tegen Club Brugge zal hij dus niet van de partij zijn. Besnik Hasi reageerde op de feiten.


Proto moest dinsdag naar de Geschillencommissie. Daar werd hij vrijgesproken voor zijn tackle op Kortrijk-speler Teddy Chevalier. In beroep krijgt Proto alsnog een schorsing opgelegd. De doelman kreeg een schorsing van twee speeldagen, waarvan een voorwaardelijke. Daar bovenop krijgt Proto ook nog een boete van 800 euro.
Proto mist door de uitspraak van het BAS de topper tegen Club Brugge, die op zondag gespeeld wordt. Hasi de trainer van Proto reageerde op de persconferentie die samenviel met de uitspraak van het Hoger Beroep.


Dat de uitspraak al geldende is voor de match tegen Brugge vindt Hasi niet correct: 'Het is zeker en vast niet optimaal, noch correct dat de commissie pas zo kort voor de match zijn uitspraak bekend maakte. Nu moeten we de wedstrijdvoorbereiding vanaf nul opnieuw opstarten. Ik ben erg strikt, voor mij is de wet, de wet. Op een voorwaarde, hij moet algemeen geldend zijn, en na elke wedstrijd moet je hetzelfde oordelen. Gelukkig hebben we een goed tweede doelman. Ik vertrouw volledig op Davy Roef. Ik geloof dan ook dat hij er zal staan in de topper tegen Club."


"Helaas kunnen we niets aan de situatie veranderen. De beslissing is genomen en de uitspraak kan niet ongedaan worden gemaakt. We moeten niet denken dat we geviseerd worden, iedere club heeft zo zijn problemen. Morgen staat er nog een training gepland. Ook daar kan nog iemand uitvallen."

VoetbalBelgiŽ

hasi proto roef brugge

Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"
B-elftal Anderlecht wint met 1-3 van Dender

Meer nieuws...