Hasi: "Ik vertrouw volledig op Davy Roef"

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond heeft vandaag beslist dat Silvio Proto dan toch een schorsing opgelegd krijgt. Tegen Club Brugge zal hij dus niet van de partij zijn. Besnik Hasi reageerde op de feiten.


Proto moest dinsdag naar de Geschillencommissie. Daar werd hij vrijgesproken voor zijn tackle op Kortrijk-speler Teddy Chevalier. In beroep krijgt Proto alsnog een schorsing opgelegd. De doelman kreeg een schorsing van twee speeldagen, waarvan een voorwaardelijke. Daar bovenop krijgt Proto ook nog een boete van 800 euro.
Proto mist door de uitspraak van het BAS de topper tegen Club Brugge, die op zondag gespeeld wordt. Hasi de trainer van Proto reageerde op de persconferentie die samenviel met de uitspraak van het Hoger Beroep.


Dat de uitspraak al geldende is voor de match tegen Brugge vindt Hasi niet correct: 'Het is zeker en vast niet optimaal, noch correct dat de commissie pas zo kort voor de match zijn uitspraak bekend maakte. Nu moeten we de wedstrijdvoorbereiding vanaf nul opnieuw opstarten. Ik ben erg strikt, voor mij is de wet, de wet. Op een voorwaarde, hij moet algemeen geldend zijn, en na elke wedstrijd moet je hetzelfde oordelen. Gelukkig hebben we een goed tweede doelman. Ik vertrouw volledig op Davy Roef. Ik geloof dan ook dat hij er zal staan in de topper tegen Club."


"Helaas kunnen we niets aan de situatie veranderen. De beslissing is genomen en de uitspraak kan niet ongedaan worden gemaakt. We moeten niet denken dat we geviseerd worden, iedere club heeft zo zijn problemen. Morgen staat er nog een training gepland. Ook daar kan nog iemand uitvallen."

VoetbalBelgië

hasi proto roef brugge

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...