Van Holsbeeck: "De Reviewcommissie moet volgend seizoen heruitgevonden worden"

Silvio Proto zal mogelijk dan toch de wedstrijd tegen Club Brugge moeten missen. De doelman van Anderlecht werd in eerste instantie vrij gesproken nadat hij via de Reviewcommissie voor de Geschillencommissie werd opgeroepen. Maar het bondsparket gaat niet akkoord met de vrijspraak en tekende beroep aan. 


Anderlecht-manager beseft dat hij machteloos staat. "We moeten nu vooral zwijgen en antwoorden op het veld. Door het hele gedoe staan we wel extra scherp. Toch is het verre van ideaal dat Proto morgenmiddag, drie dagen voor de cruciale wedstrijd tegen Club Brugge, voor de Geschilencommissie Hoger Beroep moet verschijnen", zei hij aan Het Nieuwsblad. 


“Wat mij vooral stoort, is dat de voorbije dagen werd gesuggereerd dat Anderlecht alles beslist op de bond. Alsof Anderlecht druk zou hebben gezet op de bond, terwijl dat natuurlijk je reinste onzin is”, aldus manager Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.
“De essentie van de zaak ligt bij de Reviewcommissie. Op zich vind ik dat die haar reden van bestaan heeft, maar voor volgend seizoen moeten we zorgen dat alle fasen gelijk beoordeeld worden.”


De klacht tegen Proto kwam er dus via de Reviewcommissie, een instelling die momenteel zwaar onder vuur ligt. "Het is eigenaardig. De Reviewcommissie heeft haar belang, maar de manier waarop zij nu vervolgt is slecht voor iedereen. De Reviewcommissie moet naar volgend seizoen toe heruitgevonden worden, want zoals ze nu werkt is het niet correct", spaarde Van Holsbeeck zijn kritiek niet.VoetbalNieuws

vanholsbeeck proto

Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden
Van Holsbeeck: "Wij hadden financieel betere aanbiedingen voor Tielemans"

Meer nieuws...