Van Holsbeeck: "De Reviewcommissie moet volgend seizoen heruitgevonden worden"

Silvio Proto zal mogelijk dan toch de wedstrijd tegen Club Brugge moeten missen. De doelman van Anderlecht werd in eerste instantie vrij gesproken nadat hij via de Reviewcommissie voor de Geschillencommissie werd opgeroepen. Maar het bondsparket gaat niet akkoord met de vrijspraak en tekende beroep aan. 


Anderlecht-manager beseft dat hij machteloos staat. "We moeten nu vooral zwijgen en antwoorden op het veld. Door het hele gedoe staan we wel extra scherp. Toch is het verre van ideaal dat Proto morgenmiddag, drie dagen voor de cruciale wedstrijd tegen Club Brugge, voor de Geschilencommissie Hoger Beroep moet verschijnen", zei hij aan Het Nieuwsblad. 


“Wat mij vooral stoort, is dat de voorbije dagen werd gesuggereerd dat Anderlecht alles beslist op de bond. Alsof Anderlecht druk zou hebben gezet op de bond, terwijl dat natuurlijk je reinste onzin is”, aldus manager Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.
“De essentie van de zaak ligt bij de Reviewcommissie. Op zich vind ik dat die haar reden van bestaan heeft, maar voor volgend seizoen moeten we zorgen dat alle fasen gelijk beoordeeld worden.”


De klacht tegen Proto kwam er dus via de Reviewcommissie, een instelling die momenteel zwaar onder vuur ligt. "Het is eigenaardig. De Reviewcommissie heeft haar belang, maar de manier waarop zij nu vervolgt is slecht voor iedereen. De Reviewcommissie moet naar volgend seizoen toe heruitgevonden worden, want zoals ze nu werkt is het niet correct", spaarde Van Holsbeeck zijn kritiek niet.VoetbalNieuws

vanholsbeeck proto

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...