Van Holsbeeck: "De Reviewcommissie moet volgend seizoen heruitgevonden worden"

Silvio Proto zal mogelijk dan toch de wedstrijd tegen Club Brugge moeten missen. De doelman van Anderlecht werd in eerste instantie vrij gesproken nadat hij via de Reviewcommissie voor de Geschillencommissie werd opgeroepen. Maar het bondsparket gaat niet akkoord met de vrijspraak en tekende beroep aan. 


Anderlecht-manager beseft dat hij machteloos staat. "We moeten nu vooral zwijgen en antwoorden op het veld. Door het hele gedoe staan we wel extra scherp. Toch is het verre van ideaal dat Proto morgenmiddag, drie dagen voor de cruciale wedstrijd tegen Club Brugge, voor de Geschilencommissie Hoger Beroep moet verschijnen", zei hij aan Het Nieuwsblad. 


Wat mij vooral stoort, is dat de voorbije dagen werd gesuggereerd dat Anderlecht alles beslist op de bond. Alsof Anderlecht druk zou hebben gezet op de bond, terwijl dat natuurlijk je reinste onzin is, aldus manager Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.
De essentie van de zaak ligt bij de Reviewcommissie. Op zich vind ik dat die haar reden van bestaan heeft, maar voor volgend seizoen moeten we zorgen dat alle fasen gelijk beoordeeld worden.


De klacht tegen Proto kwam er dus via de Reviewcommissie, een instelling die momenteel zwaar onder vuur ligt. "Het is eigenaardig. De Reviewcommissie heeft haar belang, maar de manier waarop zij nu vervolgt is slecht voor iedereen. De Reviewcommissie moet naar volgend seizoen toe heruitgevonden worden, want zoals ze nu werkt is het niet correct", spaarde Van Holsbeeck zijn kritiek niet.VoetbalNieuws

vanholsbeeck proto

Dendoncker en Nuytinck hervatten training
Van Holsbeeck: "De enige speler die misschien vertrekt is Kara"
Van Holsbeeck: "Hier is Stanciu n van de elf"
Anderlecht gaat praten met Svilar
Vertrek Dendoncker nog steeds niet uitgesloten
Kabasele wellicht naar Isral
Van Holsbeeck: "Ik verwacht titelstrijd tussen vier clubs"
lambrecth ziet Lommel niet zitten
Bosuil zal klaar zijn voor openingsmatch tegen Anderlecht
Van Holsbeeck: "Gaan ervan uit dat Svilar volgend jaar zeker titularis wordt"
Unieke Brusselse derby op RSCA-fanday
Gaat Anderlecht voor deze dure Argentijnse verdediger?
Vader Kums: "Het verlangen om terug te keren naar Anderlecht was groot"
Van Holsbeeck: "Het dossier Mata werd te gecompliceerd"
Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht

Meer nieuws...