Bondsparket wil Proto één match schorsen

Anderlecht-doelman Silvio Proto moest zich verantwoorden voor de Geschillencommissie. Die beslist vandaag nog of ze gehoor geeft aan de wens van het Bondsparket. Dat wil Silvio Proto een match schoren, zondag tegen Club Brugge, voor zijn ingreep op KVK-spits Teddy Chevalier. Anderlecht-doelman Silvio Proto ging in de 5-1-overwinning tegen Kortrijk in de fout bij het tegendoelpunt van de bezoekers. Proto torpedeerde Chevalier, die de bal wel in doel kon werken. Scheidsrechter Joeri Van de Velde liet de fase onbestraft.


Maar de Reviewcommissie en het Bondsparket waren het daar niet mee eens. "Proto raakt de bal niet en tackelt op volle snelheid en met gestrekt been", luidt de argumentatie van de Reviewcommissie.
Het Bondsparket vraagt dan ook een effectieve schorsing van één speeldag en een voorwaardelijke straf van één speeldag. Er werd ook een boete van 800 euro geëist.Anderlecht was het duidelijk niet eens met het standpunt van het Bondsparket. Op de zitting vanmiddag liet de club een filmpje zien met zware tackles die niet door de Reviewcommissie werden bestraft. Anderlecht vraagt dan ook de vrijspraak, de uitspraak volgt vandaag nog.

Sporza

proto

Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht
Anderlecht heeft defensieve versterking nodig!
Najar zeker niet fit voor duel tegen Antwerp
Dendoncker fit voor duel tegen Antwerp
Oma Kums trots op kleinzoon
Ook Sevilla heeft Kara op hun lijstje staan
Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geïntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"
Weiler: "Voor een eerste wedstrijd zeer tevreden"
Dendoncker mist Supercup door ziekte
Kums: "Wilden die prijs winnen"

Meer nieuws...