Hasi: "Ik ben tevreden over de mentaliteit van onze spelers"

Besnik Hasi zag Anderlecht met de drie punten gaan lopen. Goed voetbal was er niet te bespeuren, met de mentaliteit zat het wel snor bij Anderlecht.


"Een trip naar Charleroi is altijd moeilijk geweest voor ons. We wisten wat we mochten verwachten, maar we hebben op een kleine onderbreking na steeds de controle gehad", zegt Hasi.
"We konden en moesten de wedstrijd vroeger beslissen, maar ik ben blij dat we hun bepalende spelers niet gezien hebben. Ze hebben nooit hun countervoetbal kunnen ontwikkelen en dat is onze verdienste."


"De laatste drie jaar hebben we meestal verloren tegen Charleroi", stelt hij tegenover Proximus TV. "We hebben de wedstrijd gecontroleerd. Charleroi voetbalde weinig kansen bij elkaar, omdat wij goed druk gezet hebben. Hun beter spelers werden geblokkeerd, waardoor ze de lange bal moesten spelen. De tweede bal was echter altijd voor ons. We scoren ook op de goede moment. Het is niet gemakkelijk om hier te komen voetballen. Charleroi is ook moeilijk te bespelen, want ze houden veel spelers achter de bal. Ik heb Kebano, Tainmont en hun aanvallers vandaag echter niet gezien. We hebben de bal goed laten rondgaan en strijd getoond. Iedereen is tot de laatste minuut bij de les gebleven."


"Ik ben tevreden met de mentaliteit die we vandaag lieten zien en af en toe ook met de kwaliteit. Dit ondanks het feit dat we de scheidsrechters niet mee hadden. Mitrovic werd een paar keer aangepakt, Defour ook en ik kreeg het aan de stok met Tainmont zonder dat de ref ingreep", besluit Hasi."We hebben zelfs één punt meer dan vorig seizoen in de play-offs", signaleert Besnik Hasi. "Met Club, Standard en Gent moeten er nog drie serieuze tegenstanders in het Astridpark passeren. We zullen wel zien wat er dan gebeurt..."
Want Hasi is de vorige confrontaties niet vergeten. "Club heeft al een paar keer het geluk gehad op het einde van de wedstrijd. We zullen zien hoe ze gaan reageren na de nederlaag tegen Standard. We zullen zien wie de beste ploeg is."Sporza

hasi charleroi

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...