Hasi: "Ik ben tevreden over de mentaliteit van onze spelers"

Besnik Hasi zag Anderlecht met de drie punten gaan lopen. Goed voetbal was er niet te bespeuren, met de mentaliteit zat het wel snor bij Anderlecht.


"Een trip naar Charleroi is altijd moeilijk geweest voor ons. We wisten wat we mochten verwachten, maar we hebben op een kleine onderbreking na steeds de controle gehad", zegt Hasi.
"We konden en moesten de wedstrijd vroeger beslissen, maar ik ben blij dat we hun bepalende spelers niet gezien hebben. Ze hebben nooit hun countervoetbal kunnen ontwikkelen en dat is onze verdienste."


"De laatste drie jaar hebben we meestal verloren tegen Charleroi", stelt hij tegenover Proximus TV. "We hebben de wedstrijd gecontroleerd. Charleroi voetbalde weinig kansen bij elkaar, omdat wij goed druk gezet hebben. Hun beter spelers werden geblokkeerd, waardoor ze de lange bal moesten spelen. De tweede bal was echter altijd voor ons. We scoren ook op de goede moment. Het is niet gemakkelijk om hier te komen voetballen. Charleroi is ook moeilijk te bespelen, want ze houden veel spelers achter de bal. Ik heb Kebano, Tainmont en hun aanvallers vandaag echter niet gezien. We hebben de bal goed laten rondgaan en strijd getoond. Iedereen is tot de laatste minuut bij de les gebleven."


"Ik ben tevreden met de mentaliteit die we vandaag lieten zien en af en toe ook met de kwaliteit. Dit ondanks het feit dat we de scheidsrechters niet mee hadden. Mitrovic werd een paar keer aangepakt, Defour ook en ik kreeg het aan de stok met Tainmont zonder dat de ref ingreep", besluit Hasi.



"We hebben zelfs één punt meer dan vorig seizoen in de play-offs", signaleert Besnik Hasi. "Met Club, Standard en Gent moeten er nog drie serieuze tegenstanders in het Astridpark passeren. We zullen wel zien wat er dan gebeurt..."
Want Hasi is de vorige confrontaties niet vergeten. "Club heeft al een paar keer het geluk gehad op het einde van de wedstrijd. We zullen zien hoe ze gaan reageren na de nederlaag tegen Standard. We zullen zien wie de beste ploeg is."



Sporza

hasi charleroi

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...