Najar schenkt Anderlecht de zege

Anderlecht heeft goede zaken gedaan op het veld van Charleroi. De landskampioen won met 0-1 dankzij een doelpunt van Andy Najar. Daardoor nadert Anderlecht tot op vier punten van Club Brugge.

Na de nederlaag van Club Brugge op het veld van Standard kon Anderlecht gouden zaken doen tegen Charleroi. Na een uitgebreide studieronde brak de wedstrijd pas halverwege de eerste helft open. Dennis Praet draaide knap weg en knalde vervolgens richting doel. Zijn gekraakt schot belandde met veel geluk voor de voeten van Andy Najar, die de bal in een leeg doel kon binnenlopen. De reactie van Charleroi volgde amper drie minuten later. Kalifa Coulibaly kopte een vrije trap echter tegen de paal. Ook de daaropvolgende hoekschop werd door Sebastien Dewaest voorlangs gekopt. Nadien kwam enkel Anderlecht nog gevaarlijk opzetten. Vooral in de slotminuten van de eerste helft duwden de bezoekers de gaspedaal nog eens in. De lob van Najar eindigde over het doel, terwijl Frank Acheampong zijn plaatsbal door doelman Nicolas Penneteau gepareerd zag. Ook het cadeautje van Javier Martos werd door Praet niet uitgepakt.

Na de pauze werden de duels en slordigheden talrijker, maar het goede voetbal bleef achterwege. De tweede helft begon nochtans veelbelovend met een prima kans voor Acheampong. De flankaanvaller knalde echter te centraal op Penneteau. Charleroi moest komen, maar het was lang wachten op doelkansen. Het meeste gevaar kwam zelfs van de bezoekers. Praet viseerde de verre hoek, maar Penneteau ging goed plat. De thuisploeg voetbalde te slordig om Silvio Proto echt in de problemen te brengen. Enkel op een afstandsschot van Neeskens Kebano moest de doelman ingrijpen. Anderlecht speelde de wedstrijd probleemloos uit en nadert daardoor tot op vier punten van Club Brugge. Volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar in het Constant Vanden Stockstadion.

Een schoonheidsprijs zal deze wedstrijd niet winnen. Anderlecht wint uiteindelijk wel verdiend op basis van het aantal doelkansen. Charleroi speelde te zwak om de landskampioen in de problemen te brengen. Andy Najar was man van de match. De middenvelder plooide zich dubbel. Hij maakte het winnende doelpunt en moest in de tweede helft ook als rechtsachter gaan acteren. Het deerde de Hondurees allemaal niet.

Goal: 21' Najar (0-1)
Charleroi: Penneteau, N'Ganga, Javi Martos, Dewaest, Marinos, Tainmont, Kebano, Marcq, Saglik (80' Kitambala), Clinton Mata (46' Fauré), Coulibaly (74' Galvez Lopez)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre (64' Kabasele), Acheampong, Tielemans, Praet (89' Conté), Defour (82' Dendoncker), Najar, Mitrovic
Gele kaarten: 23' Vanden Borre, 45' Clinton Mata, 45' Defour, 49' Javi Martos, 63' N'Sakala, 92' Marcq
Scheidsrechter: Frederik Geldof
Toeschouwers: 14.662

Jupilerproleague.be

charleroi playoffs jupilerproleague

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht

Meer nieuws...