Dames: Standard verslaat Anderlecht

Niet enkel in play-off 1 staan er duels tussen Anderlecht en Standard op het programma, ook in de BeNe League was het vandaag zover. En met een serieuze inzet, want de Rouchettes zijn dankzij een overwinning tot op een horde van de titel genaderd.Standard begon aan zijn opdracht tegen Anderlecht in Tubeke met twee punten voorsprong op Twente. In theorie konden ze na vanavond dus kampioen worden, al was het vooral zaak om geen punten te laten liggen - iedereen ging er vanuit dat de Tukkers in eigen huis tegen Heerenveen hun zaak wel zouden doen.
In een erg nerveus begin was meteen duidelijk wat de belangen waren van de clasico onder de vrouwen. Vocaal wonnen de thuisfans overigens ruim: een 25-tal paars-witte fans maakten 90 minuten lang het nodige kabaal.
Zij konden echter ook niet voorkomen dat de bezoeksters al snel op voorsprong kwamen. Een corner raakte niet goed weg en Coutereels kon van dichtbij binnenkoppen.
In een verder evenwichtige eerste helft kwamen de kansen vooral uit de tweede lijn, maar een tweede goal kregen we niet meer te zien voor de koffie.Ook na de koffie ging het spel goed op en neer, al waren er iets te veel onzorgvuldigheden om te spreken van een echte topwedstrijd. Maar amusant en spannend bleef het sowieso wel.
Yüceil had de 0-2 een aantal keer aan de voet, op corners bleef ook Coutereels gevaarlijk. Zij scoorden echter - met dank ook aan een sterke keepster Lemey - niet. En zo bleef het spannend tot op het einde. 
Zeker toen in het slotkwartier Pauline Crammer eens vrijstaand kon uithalen, maar net over de kooi. In de toegevoegde tijd werd het dan alsnog 0-2 via Schoenmakers en zo staat Standard op een horde - PSV - van de titel. Voetbalkrant

dames rsca

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...