Dames: Standard verslaat Anderlecht

Niet enkel in play-off 1 staan er duels tussen Anderlecht en Standard op het programma, ook in de BeNe League was het vandaag zover. En met een serieuze inzet, want de Rouchettes zijn dankzij een overwinning tot op een horde van de titel genaderd.Standard begon aan zijn opdracht tegen Anderlecht in Tubeke met twee punten voorsprong op Twente. In theorie konden ze na vanavond dus kampioen worden, al was het vooral zaak om geen punten te laten liggen - iedereen ging er vanuit dat de Tukkers in eigen huis tegen Heerenveen hun zaak wel zouden doen.
In een erg nerveus begin was meteen duidelijk wat de belangen waren van de clasico onder de vrouwen. Vocaal wonnen de thuisfans overigens ruim: een 25-tal paars-witte fans maakten 90 minuten lang het nodige kabaal.
Zij konden echter ook niet voorkomen dat de bezoeksters al snel op voorsprong kwamen. Een corner raakte niet goed weg en Coutereels kon van dichtbij binnenkoppen.
In een verder evenwichtige eerste helft kwamen de kansen vooral uit de tweede lijn, maar een tweede goal kregen we niet meer te zien voor de koffie.Ook na de koffie ging het spel goed op en neer, al waren er iets te veel onzorgvuldigheden om te spreken van een echte topwedstrijd. Maar amusant en spannend bleef het sowieso wel.
Yüceil had de 0-2 een aantal keer aan de voet, op corners bleef ook Coutereels gevaarlijk. Zij scoorden echter - met dank ook aan een sterke keepster Lemey - niet. En zo bleef het spannend tot op het einde. 
Zeker toen in het slotkwartier Pauline Crammer eens vrijstaand kon uithalen, maar net over de kooi. In de toegevoegde tijd werd het dan alsnog 0-2 via Schoenmakers en zo staat Standard op een horde - PSV - van de titel. Voetbalkrant

dames rsca

Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden

Meer nieuws...