Praet: "Vandaag krijgen we deksel op de neus"

RSC Anderlecht heeft een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd voor de landstitel. Paars-wit verloor in extremis de belangrijke topper tegen AA Gent. In de slotminuut moest Sivio Proto zich omdraaien na een kopbal van Renato Neto. Bij RSC Anderlecht denken ze vooral aan de talrijk gemiste kansen.


Dennis Praet kon het niet geloven dat zijn ploeg met lege handen naar Brussel terugkeert. "Het is ongelooflijk pijnlijk dat we in de laatste minuut die tegengoal pakken. Wij hebben heel veel kansen gehad. Er moeten er zeker één, twee misschien zelfs drie binnen. Dat is spijtig", zucht de Gouden Schoen voor de camera van Sporting Telenet.


De landskampioen kreeg enkele opgelegde kansen, maar het vizier van Alexandar Mitrovic stond niet op scherp. Toch verwijt Praet zijn ploeggenoot niets. "Hij heeft heel veel kansen gehad, maar dat kan gebeuren. Hij heeft ons ook al veel geholpen. Vandaag lukte het iets minder en dan krijg je spijtig genoeg de deksel op de neus."


Ondertussen bedraagt de achterstand op Club Brugge al zes punten. RSC Anderlecht staat voor een quasi onmogelijke opdracht. "Ja dat is echt veel, maar in de Play-Offs is alles mogelijk. We gaan zeker niet opgeven. Ik denk dat we nu alles moeten winnen, willen wij nog kampioen worden", blijft Praet strijdvaardig.

Voetbalprimeur

praet gent

Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"

Meer nieuws...