Gent verslaat Anderlecht

Na de heenronde in de play-offs is de titel ver weg voor Anderlecht. In een erg spectaculaire tweede helft miste Anderlecht een resem kansen en dat betaalde RSCA in de extra tijd cash. Renato Neto bracht de Ghelamco Arena in extase: 2-1.

AA Gent en Anderlecht begonnen eerder voorzichtig aan hun duel, maar Anderlecht nam de match zoetjesaan in handen. Mitrovic twijfelde te lang om te schieten en Najar had nog de beste kans, maar raakte de doelpaal: 0-0 na 45 minuten.

Na de pauze werden de voetballiefhebbers verwend. Depoitre rondde al snel een heerlijke dribbel van Dejaegere af: 1-0. Twee minuten later kon de Gent-spits Anderlecht uittellen, maar Depoitre trof de staak. Het bleef plots kansen regenen: Sels stopte een poging van Mitrovic en aan de overkant zoefde een kopbal van Depoitre naast het kader. Net voor het uur plaatste Tielemans het orgelpunt van een heerlijk kwartier: met een kanonskogel wiste hij de openingsgoal van Depoitre uit. AA Gent kreunde plots onder de druk van Anderlecht. Mitrovic nam Sels vanuit alle hoeken onder vuur, maar de Gentse goalie weigerde te breken. Het tempo bleef waanzinnig hoog, maar Anderlecht moest vrezen voor het deksel op de neus. Dat kwam er ook. Milicevic miste eerst nog, maar invaller Neto knikte de 2-1 in de extra tijd nog binnen.

Goals: 50' Depoitre (1-0), 58' Tielemans (1-1), 91' Neto (2-1)
Gent: Sels, Asare, Gershon, Nielsen, Foket, Van der Bruggen (89' Neto), Milicevic, Kums, Simon, Dejaegere (75' Raman), Depoitre (69' Pedersen)
Anderlecht: Proto, N'Sakala (63' Conté), Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Acheampong, Tielemans, Defour, Praet, Najar (91' Kabasele), Mitrovic
Gele kaart: 84' Kums
Scheidsrechter: Bart Vertenten
Toeschouwers: 19.999

Sporza

gent jupilerproleague playoffs

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...